Свързани новини

19.02.2019 14:51

Кметска фирма с 16 млн.лв. поръчки с нашите пари

Видян 11205 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Фирмата Интерхолд, за която често пишем, поради затварянето на улици в сърцето на София, се оказва семейна на кмета на Копривщица от ГЕРБ Генчо Герданов, уважаван от колегите си човек и домакин, чийто син Десислав, 34, е едноличен собственик. Основава компанията на Никулден 2012 г., когато е само на 28 години. За 30-ия му рожден ден потичат нескончаеми поръчки с парите на данъкоплатците и то предимно от други общини, най-вече управлявани от ГЕРБ – 22 на брой. Сигурно е случайно, че само от 2014 до 2017 г. Интерхолд е взела самостоятелно или в консорциуми 15 785 580,55 лв. от обществени поръчки, като обаче в тази сума не влиза една солидна от Граничната полиция, чиято стойност е тайна, сочи справката ни в регистъра на Биволь, където срещу нея сума не е упомената. И така тоталът най-вероятно прескача 16 млн. лв. Тъй като става въпрос за  края на 2017 г., може да се очаква да бъде нещо свързано с оградата с Турция. Още повече, Интерхолд е една от ощастливените фирми да работят и с Държавната агенция по бежанците година по-рано – на 18 ноември 2016 г. печели договор там. Санирнето също е логичен хит за подобен изпълнител – там милиардите ги разпределяше ГЕРБ в лицето на незабравимата Лиляна Павлова, а големи контракти спечелиха братовчедите на депутата Делян Добрев от неговия Кумгейт в Хасково, Гинка Върбакова от Пазарджик и доведената щерка на близкия до Цветанов певец Веско Маринов.


Най-голямата поръчка е взета от една от най-бедните и най-малките общини в България – селската Угърчин, която е сключила договор с явно много харесваните строители за 2 198 964,88 лв. Това е огромна част от бюджета на въпросната община. Второ място заема отдавна фалиралата и с блокирани сметки от години Община Перник с 1 211 301,52 лв. Повече за казуса със санирането там от Интерхолд ще четете в следващ брой.


Погледнато сумарно, всъщност София е клиент номер 2 на Интерхолд. Столичната община има един договор от 787 886, 10 лв., но отделно поръчки са направили администрациите на Район Надежда – 602 011 лв. и управляваният от тъмносиня кметица от ДСБ Район Средец за 299 388 лв.


Иначе географията на общините, обслужвани от Интерхолд с нашите пари е из цяла България – от Тунжда и Марица – селските на Ямбол и Пловдив, през Горна Малина и Ихтиман, през Димитровград и Бургас, до двойно отчелия се Добрич и още много, много други.


Всъщност, Добрич, където имаше много скандали покрай потрошаването в приятелски кръг на парите по водния цикъл на града и се пръкна Суджукгейт, е една от първите общини в мрежата на Интерхолд. Тя е пионерът от листата на старта на дейността  по усвояване на парите на данъкоплатеца от дружеството през лятото на 2014 г. и по-специално през месец юли. Дават се две поръчки на 18-и юли  2017 г., ама дребни – едната е 26 566 лв., другата е за 25 459 лв. Затова са и дадени без търг, понеже там прагът е до 30 000 лв. Апропо, през 2014 г. фирмата работи предимно по-малки поръчки. Същия или малко по-едър калибър, но повече на брой прави през 2015 г., докато през 2016 г. само над милион има 3 поръчки. Прави впечатление, че сумите и активността изведнъж скачат.  


Утре очаквайте сензация: Как НАП-София даде без търг 2 поръчки на старта на Интерхолд и стана вторият обществен клиент на семейно кметската фирма след НОИ. Случайност? Горката шефка на НАП-София Илияна Христова, още една причина за сериозни притеснения от правораздаване в близкото бъдеще за нея! Оставката вече е закъсняла!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Слава на ГЕРБ и мъдрите й ръководители! "Открито и честно управление - гарантирано от ...Цв. Цв. Слава на герберските крадливи калинки!

  • 001 Голям Гердан- златен от ГЕРБ 30.06.2019 14:08

    Не спирайте да изнасяте факти от Гербавото управление и злоупотреби! Където пипнеш в Държавната администрация и Министерствата е корупция и кражба , фалш и лъжа, лицемерие и арогантност,шуробаджанащина и братовчеди, калинки, морски кончета и богомолки след секс!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния