Свързани новини

19.02.2019 13:24

НФСБ издига Симеонов за водач на обща листа на ОП за евроизборите

Видян 838 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Валери Симеонов ще е предложението за водач на евентуална обща коалиционна листа за евроизборите. Това съобщи заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев на пресконференция на партията, предаде Агенция „Фокус“. Стана ясно, че Симеонов е номиниран за водач на листата от големите областни структури на партията.


Независимо дали ще се явим заедно или поотделно на евроизборите, всяка партия от малката коалиция трябва да си изпълнява ангажиментите към колегите от ГЕРБ, добави Борис Ячев.


Попитан дали евентуално самостоятелно явяване на партиите от малката коалиция ще окаже влияние върху управлението, Ячев отговори:


„Всяка една от партиите от „Обединени патриоти“ е сложила подписа поотделно. Нямаме общо споразумение с ГЕРБ и всяка една от партиите има своите ангажименти в рамките на тази коалиция. Независимо дали ще се явим заедно или поотделно, всяка партия от малката коалиция трябва да си изпълнява ангажиментите към колегите от ГЕРБ.“


Според него трябва да се обърне внимание не само на дисциплината в парламента. Според него трябва да има малко повече динамика в реализирането на приоритетите.


За евроизборите към момента мога да изразя само мнението на ВМРО. За мен е по-добрият вариант коалиция „Обединени патриоти“ да се яви заедно, заяви по-рано вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след среща на управляващата коалиция.


„Ако някоя от партиите реши да участва самостоятелно или в коалиция с някой друг, това е нейно право. Това не отнема ангажимента и на трите партии в коалицията към програмата за управление на правителството, мнозинството в парламента и подкрепата към правителството“, заяви той. „Лично аз смятам, че преференциите са нещо добро, което мотивира самите партии да участват по-активно“, коментира Каракачанов.


„Запознах колегите с циганската концепция. Освен общественото обсъждане, съм я раздал на министрите. Очаквам от тях, най-вече от ресорите образование, социална политика, вътрешни работи, предложения по изложените тези. Те ще бъдат обобщени и обсъдени на Коалиционен съвет. Чак тогава ще бъдат вкарвани“, обясни лидерът на ВМРО.


По-важен въпрос е правителството да изпълни мандата си докрай, а не как „Обединени патриоти“ ще се явим на избори, коментира на свой ред председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров преди коалиционния съвет. Попитан заедно ли ще се явят „Обединени патриоти“ на избори, той отговори: „Надявам се да стане ясно. Аз месеци наред настоявах на моите партньори, това нещо да го кажат, но те отбиваха този въпрос“.


Сидеров заяви, че лично за него това не е най важният въпрос. „По-важното е тримата от патриотичния съюз да успеем да кажем ясно - както и да се явим на избори, това няма да се отрази на управлението. Управленският мандат да бъде изкаран докрай, нека Борисов поне веднъж да завърши мандата си докрай, ние сме подписали програма за управление. И това да бъде спазено“, подчерта Сидеров.


Относно кандидатурата на Валери Симеонов за евродепутат, лидерът на ПП „Атака“ заяви, че всеки може да се кандидатира и всяка партия има право да издигне водач, въпросът е на коя евролиста. „Аз разбрах, че организации на ВМРО номинират Джамбазки за евроводач, но пак не е ясно на коя листа. За сега не мога да кажа как ще се явяваме с ВМРО и НФСБ - дали заедно, дали поотделно или в други формати“, уточни Сидеров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния