Свързани новини

19.02.2019 17:00

Не ям рукола и не пия кафе, а щях да си умра от отровата, сече Гебрев

Видян 2310 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз никога през живота си не съм ял рукола, от 2014 г. до 2017 г. аз не съм пил кафе по здравословни причини. Това е несериозно, от тази кафемашина са пили толкова много хора, трябваше всичките да бъдат натръшкани във ВМА и да се били отровени”, коментира прокурорската версия за натравянето си  бизнесменът Гебрев пред бТВ. Той добави, че е бил много зле и на ръба в болницата след отравянето си неизвестно как и неизвестно с какво.


„Всичко това, което се случи тогава, случва днес и ще продължи и утре да се случва, е една добре планирана и последователна атака, война срещу мен за физическо, юридическо и икономическо унищожаване. Този процес стартира от момента, в който в публичното пространство излезе моето желание за придобиване на дружество, което е било в състава на Корпоративна търговска банка – Дунарит”, посочи индустриалецът.


Гебрев допълни, че не знае как е бил отровен, първата реакция, която е почувствал е сърбеж в очите.


„Срещи съм имал преди това с едни партньори, които ги познавам от 25 години и ще работя и в бъдеще с тях, те са ми семейни приятели. Някой, който бута натам нещата, го прави в неправилната посока”, коментира прокурорската версия той. И допълни, че изказванията на обвинението, че е отровен чрез рукола или кафе са несериозни.


Понеже официалната версия е, че и двамата със сина му са отровени едновременно, Гебрев допълни: „Всички отровени сме били на различни места и по различно време”.


Според него е възможно да е "поръчан" от фирма, но трябва следствените органи да изяснят случая.


„В момента, в който бяха подадени всички документи по отношение на придобиване на дружеството се заведоха над 120 дела. Във всяко нещо, което е направено, било то от Емко или Дунарит, то е обжалвано в съда. Кой стои зад фирмата – преди няколко дни излязоха някакви имена, но кой действително стои зад фирмата – не се знае. Това е на местно ниво, местни икономически интереси, преплетени с външни интереси”, заяви Гебрев.


„Тези пътувания на Сергей  Федотов (б.р. офицер от руското военно разузнаване, за когото беше установено, че няколко пъти, в това число към датата на отравянето на нашия бизнесмен е пребивавал в България) не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен. Ако малко разследващите се занимаят по-обстойно, ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения”, посочи бизнесменът. И допълни, че допуска намеса от руска страна, която цели да унищожи българската военна индустрия.


Напомняме, че продаваме за конфликтите в Близкия Изток за над 2 млрд.лв. годишно руски модели оръжие, без да плащаме лиценз за това, вярно – подобрени в нашите военни предприятия, и от години това е проблем между двете държави, който вероятно ще бъде основен при разговорите с премиера Медведев в София точно след 2 седмици.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец