Свързани новини

19.02.2019 09:45

Мая: На думи и обещания не вярвам

Видян 1012 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз не вярвам на думи и на обещания, а на действия и ще проследя, за да видя дали ще бъдат върнати текстовете за преференциите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ омбудсманът Мая Манолова по повод крачката назад за промените в Изборния кодекс, която беше обявена днес от управляващите.


Затруднявам се дали да вярвам на Цветанов от събота или на Цветанов от понеделник и дали това, което решиха днес, няма да бъде променено. Промените, които бяха направени, отнемат съществуващи права на българските граждани. По този начин управляващите показаха неуважение към близо 1,5 млн. български граждани, които гласуват мажоритарно. Мажоритарното гласуване става все по-масово, заяви Манолова.


Не е мой ангажимент да правя политически коментари. Бдя за правата на гражданите, те са над всичко. Ако не бъдат върнати назад промените, ще подам конституционна жалба, за да защитя правата на гражданите. Над всичко е гласът на суверена, гласът на народа, гласът на българския гражданин и когато той е предпочел един кандидат пред друг, това е негово суверенно право. Когато това право му е дадено веднъж, не бива да се отнема, подчерта омбудсманът.


Според Манолова спорът за новия състав на Централната избирателна комисия по същество е за това трябва ли да се спазва законът или не. Ако депутатите се чудят дали да спазят закона, какво остава за редовите български граждани. Тук въпросът кое мнозинство е приело този състав на ЦИК, е абсолютно несъстоятелен, каза още Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец