Свързани новини

18.02.2019 14:44

Банката за майчина кърма възобновява дейността си, търсят се донори

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работата на Банката за майчина кърма ще бъде възобновена през март, след приключване на основния ремонт на рекордната стойност 950 000 лв. В сградата бе извършена цялостна подмяна на ВиК, отоплителната и електрическата инсталация, поставена е топлоизолация, направен е цялостен вътрешен ремонт на помещенията, обновена е и фасадата на обекта. Обновена е част от оборудването на Банката, предстои закупуване на още специализирана медицинска апаратура.


Средствата за проекта са осигурени от бюджета на Столичната община, а изпълнителят на ремонта е избран след открита процедура по Закона за обществените поръчки.


"От тази година в Банката ще бъде разкрит и Кабинет за кърмене, където младите майки ще могат да получават подкрепа, съвет или консултация, свързана с кърменето," съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов, който провери подготовката за подновяване работата на банката заедно с д-р Веселин Милев, председател на здравната комисия към Столичния общински съвет и д-р Моника Чеуз, директор на дирекция Здравеопазване към СО.


Директорът на БМК д-р Мария Русинова призова жените, които желаят да даряват кърма за нуждаещите, да се свържат с Банката на тел. 02/822 0930, 02/828 1510 или 02/822 3007.


Тя е единствена за Столична община и цяла Западна България и се финансира само от бюджета на СО. Държавата не плаща за този вид услуга.


Събраната от донори кърма се предоставя безплатно на здравни заведения и частни лица за нуждаещи се недоносени бебета, кърмачета с алергия към белтъка на кравето мляко или с вродени заболявания, както и на новородени, чиито майки са болни от туберкулоза, диабет, сърдечно-съдови и психически заболявания.


За нуждаещи се болни бебета или новородени, чиито майки не могат да кърмят по здравословни причини, кърмата се предоставя безплатно. За здрави новородени кърмата е срещу символично заплащане.


Още инфо на http://www.bankazamaichinakarma.free.bg/zanas.html



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци