Свързани новини

18.02.2019 14:15

Как противозаконно уволниха инвалид с 95% от НАП – шеф на Човешки ресурси е съпругата на КНСБ-ист №1

Видян 5272 пъти | Коментари 5
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ели Цанева от Сектор Ревизии в НАП-София от натоварване, стрес и постоянния тормоз от ръководството, както сама е обяснила и доказала документално, получава рак – левкемия. Излиза в дълги болнични. За благодарност за 20-годишната й работа не до 17, а до 19 часа всеки ден и през отпуски, с огромно претоварване, именно дирекцията с директор съпругата на КНСБ-ист №1 я уведомява, че ако не напусне доброволно, ще бъде уволнена.


Въпреки че това, разбира се, е противозаконно от страна на администрацията. Съгласно чл. 9а от Закона за държавния служител, поне 2% от персонала на НАП, където 1/3 от щата е отреден за началници, трябва да бъде от хора с увреждания/ с намалена трудоспособност. Ели Цанева е с 95%. Но грижата за човешките ресурси на първата дама на КНСБ – директорката на дирекция в НАП, явно е по други стандарти.


Разполагаме с още куп примери и куп съдебни решения на възстановени несправедливо уволнени съвестни служители, имали неблагоразумието да се разболеят в НАП. Или от НАП.


За жертвите на ревизионните бухалки на НАП, за рака и побелелите коси от незаконни или погазващи елементарните постановки на закона дори при процедурите, да не говорим.


Мария Пламенова Димитрова, която работи в дирекцията Човешки ресурси на НАП, чийто директор е съпругата на шефа на КНСБ Мария Николаева Димитрова не е дъщеря му, обясняват от синдиката. Щерката била отишла да работи в НР, което е още по-голям скандал, защото до неотдавна шеф на компанията и все още твърде влиятелен човек в нея е дългогодишната ръководителка на организацията на работодателите Саша Безуханова. Тази неточност можеше да бъде изяснена още в четвъртък, когато в 15,21 ч. и в 16,55 ч. търсихме предварително за коментар пиара на Пламен Димитров г-н Николай Стоянов, а той не сметна за нужно дори да вдигне. Или пък да върне обаждане. Все пак му благодарим за уточнението, особено за частта, че дъщерята е в НР.


Преди да ни заплашва със съд, редно е КНСБ-ист №1 да попита жена си дали й се струва ОК конфликтът на интереси да бъде директор на дирекция в централата на НАП,  и то на Човешки ресурси?


И какво прави баш в тази дирекция в институция, където системно се погазва Кодексът на труда и Законът за държавния служител, както и доста други закони.


Където се назначават много хора без икономическо образование. Какви точно одити и ревзии могат те да извършват?  Но пък и за какво ли им е нужно икономическо образование при толкова поръчкови ревизии, за които вече бяха доказани 2 ОПГ в НАП, а имахме и показен разстрел. Неизяснено до днес убийство.


Питаме, понеже от КНСБ ни говорят за стандарти. Но не за техните или за онези в НАП, а за нашите стандарти.


Или според тях да се работи в НАП е обидно? Не приляга ли на класата на дъщерята на шефа на КНСБ? Под нивото й ли е? Как подобна „обида” се отнася към работата на майката на госпожицата, която би трябвало като директор на дирекцията Човешки ресурси да работи за това да може да каже нявга народът „данъчен звучи гордо”?!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Светлоносец 30.06.2019 14:08

    Тази статия е обикновено съобщаване на традиционни факти от непроменяща се структура на НАП през последните 20г. През май 2018г. Галя Димитрова , подпомагано от Мария Димитрова уволниха 300 служители от отдел Оперативни проверки в цялата страна, като за целта направиха структурна реформа, но такава реформа се изисква елементарно познаване на ЗНАП.

  • 004 02 30.06.2019 14:08

    С мотива закриване на отдел ОП бяха провалени съдбите на 300 семейства,поради недоказани факти и нарушена презумция за невиновност. За кратък период бяха назначени спортисти, бармани, танциорки в единтична структура, като 90% от тях нямат икономическо образование и работят в отдел фискален контрол - бухалката за бизнеса. Не на последно място е и провала при гласуваните изменения на Наредба Н-18, което доказва и потенциала на новите кадри, които незнайно как ще извършват контролни действия - може би брой нарушители е аршина / но дребни рибки /

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Не трябва да се забравят и дългогодишните ревизори на ГДО, които бяха пренасочени към по ниско квалифицирана работа. От тях двама-трима са останали в системата. Останалите са напуснали. В същото време в ГДО се правят непрекъснато конкурси за назначаване на нови хора. При пренасочването на ревизорите от ГДО същата началничка на ЧР в НАП беше заявила,че "който не се съгласи, да напуска". В момента в ГДО са назначили един младеж с английска филология. Не ми е ясно какъв точно специалист е по данъчно зъконодателство.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Всички директори в НАП трябва да бъдат разстреляни , защото те не мотивират хората да работят по добре а ги заплашват.Който не се поддава на заповеди и не слуша се съкращава или уволнява.Трябва да бъдат разследвани за доходи и имущества,конфликт на интереси и т.н.както те правят с обикновените хора.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    да,ама дават на хиляди цигани пенсии с измами,но българин ли е -гонене до дупка.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,