Свързани новини

16.02.2019 08:32

Борисов прехвърли на ПГ вината за гафа с Изборния кодекс

Видян 2731 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов се разграничи от парламентарната си група, след като стана ясно, че всички са възмутени от среднощните промени на Изборния кодекс и така и не се намира никой, който да ги защити или поне да намери някакъв здрав смисъл в тях.


"Оставил съм парламентарната група да ги решава тези въпроси. Аз съм се явявал на избори по всякакви кодекси и всякакви закони", каза премиерът пред журналисти премиерът в Мюнхен, където се провежда голяма международна конференция по въпросите на сигурността, предаде OFFNews.


Нали това искате - да не им се бъркаме в работата. Аз си върша моята работа, парламентът си решава техните проблеми, допълни лидерът на ГЕРБ, разграничавайки се от партията, която ръководи.


На нощно заседание в четвърък срещу петък ГЕРБ прокара желаните от ДПС поправки, с които се обезсмисля преференциалното глсуване, машинното гласуване се отлага за далечното бъдеще, а ЦИК остава в стария си състав - с представителите на НДСВ и Бареков в него.


Борисов коментира и другите горещи теми на седмицата - случаят "Гебрев" и венецуелските пари в българска банка.


Партньорските служби научиха от нас за случая "Гебрев", а не обратното, каза премиерът. През 2015 година, когато са работили по този криминален случай, никой не е знаел нито за новичок, нито за руски агенти. Нито през тези години някой е говорил в България от самите потърпевши. Българските служби, българският главен прокурор същият ден, в който получих аз сигналите, отидоха и в британското посолство и информираха по надлежния начин всички партньорски служби. Те от нас са научили за това, а не обратното.


За парите от Венецуела той обяви, че към момента, когато те са превеждани, не е имало нищо незаконно.


    В момента, в който идва сигнал – събота срещу неделя от американска страна, аз лично извиках американския посланик да го уведомя какво работят българските служби, до къде сме стигнали, тъй като има нота от департамента на Щатите - не те са дошли, каза премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    „Театъра“ с г-н Гебрев в крайна сметка цели да бъде спряно строителството на газопровода Турски поток през България.Какви са фактите за това: 1/Сърбия вече полага тръбите за своя участък,което ще завърши в края на 2019г, 2/С хъба „Балкан“,България реши проблема с европейската забрана и вече търси инвеститор за строителството на българския участък.С предсточщото посещение в България на г-н Медведев,вероятно участието на България в проекта ще се официализира,освен ако посещението не се провали,по причини изложени по-долу. 3/Поради горните обстоятелства,САЩ ще предприемат по-твърди мерки за проваляне на проекта, за да лидерства на европейския пазар,със своя втечнен газ ,макар и значително по-скъп от руския газ. Тъй като срещу „Северен поток-2“ на Меркел,успеха на американците е съмнителен,то срещу българския проектът успехът им е абсолюно сигурен. Досегашната история със послушното българско правителство многократно го потвърждава. За спирането е необходимо обаче европейско решение за налагане на санкции срещу Русия,на която дълго време не са налагани санкции. И ето я аферата с Гебрев,която с верните британски и послушни български приятели, ще бъде рещен проблема със санкциите на Русия и спиране на строителството на газопровода.Малко е неудобно,че случая се вади от“ прахта“от преди три години ,но за САЩ това няма никакво значение.Сегащното посещение в България на британските следователи ще доведе до „намиране“ на нови“ доказателства“,че Гебрев е отровен,и то едновременно с отравянето на Скрипал ,въпреки доказателствата на финландската лаборатория,която отрича това,но това не е важно. След тези „разкрития на анкличаните ще последват декларации за санкции на Русия,оплаквания от отговорни български лица и институции и така нататък,по познатиявече сценарии. И така български участък на Турски поток“на куково лято“- но има и гръцки вариант и гръцки Премиер,който знае как твърдо да защитава националните интереси-доказа го при спора за името на Македония.Това е отговора на въпроса защо чак сега се шуми по случая Скрипал и отровения Гебрев Нека си спомним за тази прогноза след 6-7 месеца.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей