Свързани новини

15.02.2019 09:45

US посланикът се притесни и за фейкове у нас

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ наблюдават с голямо притеснение опитите на Русия да манипулира медийната среда в България с фалшиви новини, тъй като това може да повлияе на хода на изборите, казва в интервю за българската секция на радио "Свободна Европа" посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. Той допълва, че фалшивите новини идват от сайтове на руското правителство.


Дипломатът посочва, че САЩ имат притеснения и от опитите на Русия да попречи на програмата на Западните Балкани за интеграция към ЕС. В края на миналата седмица, след като се върна от посещение в САЩ, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е убеден, че Русия ще се опита да се намеси в предстоящите тази година избори в България. "Убеден съм, защото виждам какво се случва в държави на Европейския съюз, знам, че в някои от министерствата се създадоха специални звена, които да работят срещу тази пропагандна дейност", каза той в интервю за Би Ти Ви.


На въпрос за присъствието в България на замесен в отравянето на Сергей и Юлия и Скрипал, посланик Рубин казва, че ролята на страната му е да помогне на Великобритания и България да разберат какво точно се е случило. В отговор на уточняващ въпрос той казва България все още не е търсила официално помощ от САЩ по този въпрос.


Коментирайки евентуалната покупка на изтребители F-16 за Българската армия, Ерик Рубин казва, че България има нужда от нови самолети за ВВС, ако иска да има военновъздушни сили. Той допълва, че Ф-16 се използва от всички членки на НАТО, които са съседи на България. Попитан на какъв етап са преговорите, посланикът уточнява само, че те са в ход.


Вчера Ерик Рубин беше в Министерския съвет, където разговаря с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и директора на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. Поводът беше установен от САЩ превод на пари от Венецуелската петролна компания, която е санкционирана от страната му, в българска банка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате