Свързани новини

14.02.2019 16:14

Защо не е уволнена шефката на инспектората на МС, осъден ли е мъжът й от НАП, уличен за вземане на „такса спокойствие” от другите данъчни?

Видян 15565 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Вчера започнахме материалите за мафията и омертата в НАП, където работят организирани престъпни групи - ОПГ-та, и превръщат на държавната институция в бухалка. Сега продължаваме заради позорния факт, че и чадърът в Министерския съвет над данъчните шефове – рекетьори, също е ясен поне в ниската си част. Мария Томова е шеф на Главния инспекторат на кабинета – службата, която трябва да следи за контрола върху работата на висшите чиновници. Как го прави?
Съпругът й беше единственият, който не бе арестуван, макар да е лидер на разкритата в Националната агенция по приходите организирана престъпна група за събиране на „такса спокойствие” от данъчни, за които се знае, че са корумпета. Както проверихме, лицето Тончо Томов вече не работи в НАП. Но едва ли му е лошо, след като според офицерите, арестували 20 данъчни и прокурорите, обвинили 11 служители на НАП от ОПГ-то, съпругът на шефката на инспектората на Министерския съвет е прибирал по 5000 лв. седмично рекет. Четвърт милион годишно. Неизвестно колко години наред.
При акцията на ДАНС и ГДБОП, сигурно случайно, точно в този момент Томов, който е бил и шеф на отдел в НАП, е отсъствал. Кой ли го е предупредил? Май се досещаме...
Само напомняме за една друга звездна двойка в подобна композиция, но засега неподозирана в нищо: заместник – министъра Росица Велкова – Желева, чието име фигурира непълно на сайта на МинФин, и нейния съпруг и шеф на отдел в НАП Жеко Желев, за които разказвахме вчера. Днес разкриваме много интересна подробност от издигането на Велкова, която можете да прочетете отделно.


Още по-скандално е защо 10 месеца след акцията на ДАНС от 16 април миналата година не е потърсена сметка на преките ръководителки, „проспали” поредната организирана престъпна група в поверената им институция – шефката на НАП – София Илияна Христова и Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП. Какво оправдание може да има за бездействието им?
На първата от дамите не е потърсена още сметка и за доказаното от съда източване на 1,4 млн.лв. ДДС за несъществуващо „ноухау за стави” между 2 свързани дружества. Който е забравил тази удивителна история – да види всички факти и обстоятелства, изнесени от Софийския административен съд на 19min.bg.
Но да се върнем на казуса, който Главният инспекторат на МС странно защо не е надушил пръв. Или по-точно – никак не е странно поради семейната връзка на шефката му с главатаря на бандата.
Томов събирал между 100 и 200 лв. седмично от свои колеги в НАП, за които се знаело, че правят поръчкови ревизии, „за да им пази гърба, благодарение на позицията на жена си Мария Томова, която е оглавила Главния инспекторат към МС при Борисов 2, но запазва поста и при Борисов 3. Томов обяснявал, че данъчните ще могат спокойно да си рекетират, когото намерят за добре. Не всички били склонни да участват в схемата и един подал сигнал”, четем черно на бяло в най-близките до властта медии. Илюзия е да се смята, че правещите чадър над НАП не са били наясно със схемата, а нищо чудно някой да се е облажвал и директно от нея. Което, разбира се, би трябвало да разследват КПКОНПИ и прокуратурата.
 Разбираме, че Томов, явно с надежда да предотврати скандала, се е оттеглил от поста в Оперативен контрол в НАП. В момента той не фигурира в номенклатурата на агенцията. Но не за друго - целият му отдел от 300 души направо беше съкратен, без да има значение колко важна бе структурата за реалната работа в НАП. Уникален мениджърски подход!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но