Свързани новини

14.02.2019 12:02

БСП: Законите се пишат пред затворените очи на народа в 00.00 ч. през нощта

Видян 912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Предлага ни се да гласуваме промените в Изборния кодекс на тъмно. Това, което се случи снощи и ще се случи днес, минава всякакви граници“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от парламентарната трибуна.

 "Народните представители от мнозинството гласувате неща, които не познавате, не знаете нито защо се правят, нито до какво ще доведат.  Гласувате ги по инерция и сте принудени да го направите“, обърна се той към мнозинството. Зарков коментира, че дори и участвалите в правната комисия до посред нощ не знаят какво пише в доклада на комисията.

Той заяви, че предложенията, които са поставени за разглеждане в зала, нямат елементарна оценка от експерти. Вчера на заседанието са били поканени членовете на ВАС. „Нямаше ги членовете на ЦИК, които сезираха председателя на правната комисия и  заради които той започна тази лудост“, уточни Крум Зарков.

„Многократно сме критикували начина на работа на Народното събрание и начина на взимане на решения. Не ви ли прави впечатление, че се отнемат права на граждани и по-голямата част от вас не могат да си отговорят, защо,  с каква цел се прави това“, попита Крум Зарков и добави какво повече трябва да се случи, за да се събудят народните представители, след като председателят на консултативния съвет по правни въпроси казва: „Разпуснете ни, няма смисъл“.

„Какво трябва да се случи повече,  след като най-видните ни юристи не искат да свързват имената си с това, което правите. Какво повече от това група адвокати, които заплашват, че ще си поставят дипломите пред тази сграда, защото казват, че правото, което вие правите не е това, което са учили“, попита още зам.-председателя на ПГ на левицата.

„Днес много от вас ще натискат копчета без да знаят, какво правят.  Утре вие ще отидете да разказвате за решения, които няма как да знаете. Този парламент има 8 процент рейтинг и учудващо е, че все още го има“, категоричен бе Крум Зарков.

Явор Божанков: Това, което се случи вчера, е шамар в лицето на българския народ

 „Това, което се случи снощи на заседанието на правна комисия, беше шамар в лицето на българския народ и тежък удар по демократичния процес. Нищо по-малко, колкото и да твърдите обратното. Вие поставихте на тест българското общество и го предизвикахте да покаже- има ли то съпротивителни сили да се надигне срещу тиранията или е поставено тотално на колене“, заяви към управляващите депутатът от „БСП за България“ Явор Божанков.

Той обяви, че в 00.00 ч. през нощта председателят на правната комисия Данаил Кирилов на коляно е преценявал кои актове в изборния процес българските граждани ще могат да обжалват и кои - няма. Той уточни, че от 48 акта са останали само 11. „Тогава г-н Кирилов полузаспал започна да преценява кои са важни и кои не са“, каза още Божанков.

Той заяви, че за съжаление така се пишат закони и така се отнемат демократични права пред затворените очи на българския народ в 00.00 ч. през нощта. „Г-н Кирилов, ритуално заклахте преференциалния вот по предложението на ДПС и с благата подкрепа на патриотите“, заяви още Божанков.

Депутатът от левицата бе категоричен, че след вчерашния ден Патриотите нямат право да носят това име, защото или си патриот и си с българския народ, или си предател и си против него. „Средно положение няма – или сте във властта, или сте извън нея“, изтъкна Божанков. Социалистът каза още, че вчера не е имал вяра в демокрацията, а единственото, което му дава надежда е, че историята ще съди сурово и справедливо. „Няма да оставим българското общество на произвола на една шайка“, завърши Явор Божанков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е