Свързани новини

14.02.2019 09:43

Ерик Рубин за Венецуела: Режимът краде богатството на хората

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският посланик в София Ерик Рубин обяви, че е почти сигурно, че трансферът на милиони от Венецуела към България е част от опитите на “незаконния режим във Венецуела да краде богатството на хората”.


В интервю за Свободна Европа Рубин коментира информацията, че ДАНС работи по данни от САЩ за схема за източване на големи суми от Държавната петролна компания на латиноамериканската страна през България.


За момента няма съмнение, че трансферът не е направен в съответствие с международните закони и законите на Венецуела и България. “Това са държавни пари от компания, чието състояние идва от природните ресурси в страна, в която хората в момента гладуват”, коментира посаланикът.


Попитан защо българските власти имат нужда от информация отвъд океана, за да видят какво се случва в българската банкова система, Рубин отговори, че САЩ разполагат с възможности за проследяване на международни парични потоци. "Имаме такъв капацитет и го използваме от името на венецуелския народ с наши партньори като България".


По думите на Рубин САЩ са решени да попречат на Мадуро, използвайки “законови средства, включително икономически натиск над режима.” Този коментар идва в момент, в който руският външен министър Сергей Лавров предупреди САЩ да не се месят във вътрешните работи на латиноамериканската страна.


“Ние не се месим във вътрешните работи на Венецуела и нямаме такива намерения. Подкрепяме временното правителство с прозрачни законови средства”, казва още Ерик Рубин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и