Свързани новини

13.02.2019 13:12

Посланикът на САЩ на среща с Борисов заради българина, получил милиони от Венецуела

Видян 1742 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българин получавал милиони евро от Венецуела. Това сочи разследване на ДАНС и американските служби. Заради тази нова афера посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин отиде на среща с премиера Бойко Борисов. Големи по размер парични преводи от Държавната петролна компания на Венецуела са минавали през банкови сметки в България и част от средствата са напускали страната ни с вероятно неистински основания. Това стана ясно след срещата в МС с участието на Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС и американския посланик Ерик Рубин, съобщава бТВ.


В резултат от проверките у нас ще започне досъдебно производство за пране на пари.


Така се потвърждават и разкритията на венецуелския опозиционен депутат Карлос Папарони от преди няколко дни. Политикът първи обяви, че нашата страна е била брънка в схема за изнасяне на държавни активи от разтърсваната от антиправителствени протести южноамериканска страна.


Цацаров посочи на брифинг, че информацията за траншовете е дошла от САЩ – както по оперативен, така и по дипломатически път. Установени са българската банка и титулярът на сметките. По думите му парите след това са напускали България с основания като финансиране на спортна федерация или закупуване на храни.


ДАНС работи по случая. Агенцията започва „пълен мониторинг и пълна проверка” на банката със съдействието на БНБ, като главният прокурор уточни, че по първоначални данни сметките са редовно открити и финансовата институция не е обект на подозрение.


„Взети са мерки остатъчните средства да се поставят под пълен контрол. Преводи от сметките няма да се допускат”, подчерта Цацаров.


„Работим с правителството на България и на други страни от ЕС, за да гарантираме, че богатството на венецуелския народ няма да бъде ограбено и че то разполага с необходимата подкрепа, за да си осигури мирно и демократично бъдеще”, заяви посланик Ерик Рубин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Само въпроси на жабара 30.06.2019 14:08

    В тази връзка напират няколко въпроса, отговорите на които трябва да дадат премиерът, главният прокурор и шефът на ДАНС. 1. Защо ДАНС е проспала движението на милиони от Венецуела към българска банка? И проспала ли го е или го е премълчала? 2. Откога българските власти знаят за скандалните преводи? 3. За Инвест банк на Петя Славова ли става дума? 4. Цветан Цанев ли е лицето, уредил превеждането? 5. Има ли отношение Шанфари груп и оманският бизнесмен Адил Саид Ахмед Ал Шанфари нещо общо с многомилионните преводи? 6. Имат ли нещо общо Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски с Шанфари груп, с фондация, свързана с фамилията Шанфари и "Дружеството за приятелство между България и Оман". 7. Имат ли връзка всички тези хора с придобиването на банка „Виктория“? 8. Какви са отношенията на Цветан Цанев с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов?

  • 001 Калин Тодоров 30.06.2019 14:08

    Колониално ежедневие, сър! Гледах по телевизията как американският посланик Ерик Рубин провежда пресконференция в Министерския съвет. Зад него чинно се бяха наредили главният прокурор, министърът на вътрешните работи и шефът на ДАНС и той последователно им даваше думата. Атмосферата беше същата като на брифинга, на който трима американски сенатори наредиха на премиера Орешарски да спре газопровода “Южен Поток”. От нескопосаните обяснения на четиримата разбрах, че Държавната петролна компания на Венецуела е направила законен превод в българска банка, но така щял да бъде ограбен венецуелския народ. Какво е общото между този народ, американският посланик и българските силоваци, така и не можах да разбера. Обаче се надявам в скоро време на българския посланик във Вашингтон да му бъде дадена възможност да води пресконференция в Белия дом, на която да дава думата на вътрешния министър, главния прокурор и шефовете на ФБР и ЦРУ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион