Свързани новини

12.02.2019 16:23

Антифашисти протестират срещу Луков марш

Видян 2511 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Уважаема госпожо Фандъкова,


За поредна година на територията на София се подготвя провеждането на така наречения Луковмарш. Подобни демонстративни публични прояви разпространяват, насърчават или оправдават омразата, ксенофобията, антисемитизма и расизма в България. На думи те са насочени към възпитание на патриотизъм, но реално тяхното осъществяване стимулира в обществото процеси за постигане на антидемократични цели. Наскоро Европейският парламент прие декларация осъждаща фашизма и неговите съвременни проявления, но в България това не доведе до реакция и промени. Нещо повече, въпреки официалните забрани Луковмарш реално ще се организира и тази година. Това е сериозeн повод за размисъл, анализ и осмисляне на опасностите за България, за Европа и за съвременния свят от възраждането и подкрепата за реваншизма, екстремизма и фашизма и нашата отговорност да се противопоставим на тези процеси!


Настояваме, като кмет на Столичната община, да имате предвид, че Нюрбергският процес и Демократична Европа осъдиха фашизма и неговите носители.


Организаторите и участниците на практика издигат краен национализъм, открито демонстрират неофашистка символика, скандират лозунги и проповядват омраза срещу хора с различни политически възгледи, хора от различен етнически или расов произход. На това шествие обичайно присъстват  криминално проявени лица и групи, характерни с агресията си на публични места,  представители на  футболни агитки. На шествието се стичат и представители на крайно десни, националистически партии, част от които забранени в собствените им страни.             


Генерал Луков е лидер на профашистката организация Съюз на българските национални легиони. Антидемократично и антихуманно е в негова чест да се правят каквито и да са възпоминания, защото обществото ги приема и като възхвала на фашизма.


Настояваме Столичната община и МВР да не допуснат и да предотвратят провеждането на Луковмарш”, се посочва в декларация на Управителния съвет на Българския антифашистки съюз, изпратена до Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община, с копие до Народното събрание на Република България, Министерския съвет на Република България, средствата за масова информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Антикомунист 30.06.2019 14:08

    Антифашизма не е мнение, той е за тоалетно употребление!!! Антифашизмът е опасен за вашето здраве и живот!!!

  • 001 Български офицер 30.06.2019 14:08

    КОМУНИСТИ и ЕВРЕИ - избесени с главите надолу , по стълбовете и дърветета , като Унгарските комуняги - УНГАРИЯ 1956 г...... !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби