Свързани новини

11.02.2019 14:12

Цветанов: Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето

Видян 940 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето. Тази секторна политика има най-голямо отношение към бъдещия просперитет на България. По тема „образование“ е важно да има консенсус между всички политически партии и институции. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на гражданския диалог „Европа в нашия дом“. Откриващото събитие се проведе днес във Велико Търново. В рамките на гражданския диалог "Европа в нашия дом" ще бъдат дискутирани националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността ще бъде представено развитието на различните населени места в съответния регион и как европейската солидарност е допринесла за това.


Цветан Цветанов изтъкна, че една от основните цели на платформата „Европа в нашия дом“ е да покаже какви ангажименти са изпълнени от правителството по време на двете години от началото на управленския мандат, акцент на който е именно образованието. „Министерството на образованието разработи механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Въз основа на него над 30 000 деца бяха върнати отново в класните стаи и ще получат възможността да имат равен старт в живота със своите връстници. Важно е тук да се отбележи и отличната координация между всички институции, без която този механизъм трудно щеше да има такъв успех“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите му ключово за развитието на образованието в България е осигуряването на достойни възнаграждения на учителите. „Ние сме поели ангажимент до края на управленския мандат през 2021 г. учителските заплати да бъдат увеличени двойно. Предвидените инвестиции за това са в рамките на 1,380 млрд. лв.“, каза още Цветанов.


Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че европейските избори през май ще бъдат ключови за бъдещето на Европа. „Ние трябва ясно да заявим, че искаме да останем част от силна и обединена Европа, чиято солидарност носи развитие и модернизация на българските региони. Всеки един човек трябва да знае какви са ползите от членството ни в ЕС. За 2018 и 2019 г. 500 български училища се модернизират, като отпуснатите средства по ОП „Региони в растеж“ за образователна инфраструктура са над 700 млн. лв.“, посочи Цветанов. Той благодари на образователния министър Красимир Вълчев и на представителите на местната власт в България, които са в непрекъснат контакт с МОН и заедно търсят решение на проблемите. Председателят на ПГ на ГЕРБ призова участниците във всички граждански диалози в страна да се възползват максимално от тази платформа и да обменят мнения и идеи, защото както в образованието, така и във всяка друга сфера – връзката между гражданите и институциите е най-важна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Назаем от побратимения форум: Сталин Й. В. на 11.02.2019 в 11:02: 30.06.2019 14:08

    "За съжаление шайката предаде България така, както никой до сега не я е предавал. В неделя вечерта по Ал Джазира във вечерния обзор на седмицата (на английски език) съобщиха за ускореното приемане на Македония в НАТО. На практика САЩ и НАТО я разглеждат като пълноправен член на пакта. Нашия Ц.Ц. е потвърдил готовността за изграждане на нова военно-въздушна база на САЩ в района на Странджа. Както показаха в новините, по всяка верочтност е в околностите на с. Ясна поляна. Мястото е изключително удобно за ракетна база - директно се прострелва черноморието до Крим и през проливите има директен достъп до източноте средиземноморие. Мястото е добре защитено откъм морето - трудно достъпно за десант. Ал Джазира потвърждава, че България е подписала контракта за Доставка на 16 (шестнадесет) броя F16 block 70 с авионика, позволяваща използване на ядрени боеприпаси. Също така съобщиха за напреднали разговори за ппострояване на две нови военноморски бази за постоянна локация на американски кораби. Явно шайката ни продаде за едни 6 апартамента и ни направи потенциална цел на ядрено оръжие, гарантирано от ГЕРБ. Ще следим развоя на събитията. С тази измислена акция за отравяне на един боклук от друг боклук, най-вероятно с немити марули се цели изгонване на целия дипломатически персонал на руските представителства и подготовка за удар срещу Сърбия от българска територия. На Балканите назрява голяма война, Сърбия е греда в очите на САЩ и цялата троцкистка пасмина в Европа. Бог да ни е на помощ."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв