Свързани новини

08.02.2019 16:42

Таблоид изнудва боса на Амазон с голи снимки

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Основателят на „Амазон” Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света, обвини американския таблоид „Нешънъл Инкуайърър” в шантаж и изнудване.

Той твърди, че изданието заплашвало да публикува негови интимни снимки и съобщения.Безос и съпругата му Маккензи обявиха миналия месец, че се развеждат след 25 години брак. В същия ден таблоидът излезе с публикация, в която се твърди, че шефът на „Амазон” е имал любовна афера с Лора Санчез, допълвайки, че разполага с негови лични съобщения, адресирани до нея.

„Нешънъл Инкуайърър” често публикува пиперливи или откровено скандални информации и снимки на известни личности. Жълтият вестник е близък до президента на САЩ Доналд Тръмп, като стана ясно, че изданието е откупувало екзклузивните права върху истории, свързани с държавния глава – с единствената цел те да не бъдат публикувани от никого.

Безос публикува имейли, за които твърди, че са от представители на таблоида. От тях става ясно, че изданието заплашило да публикува тези материали, ако бизнесменът не се откаже от разследването как жълтият вестник се е сдобил с тях, както и публично да заяви, че действията на редакцията не са били политически мотивирани.

„Вместо да се поддам на изнудването, реших да публикувам точно това, което American Media Inc. (AMI)(б.р компанията, притежаваща „Нешънъл Инкуайърър”) ми изпрати, въпреки личните разходи и срам", пише Безос.

В съобщенията се отбелязва, че от изданието притежават девет интимни снимки на шефа на „Амазон” и Лора Санчез. В кореспонденцията подробно се описва какво се вижда на фотосите, като завършва с това, че очакват бързия му отговор.

Според най-богатия човек в света, шефът на таблоида Дейвид Пекър го изнудва, защото в. „Вашингтон пост” (Джеф Безос притежава мажоритарен дял в медията-б.р.) разследва връзка между убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги и американският президент.

В ефира на "Ем Ес Ен Би Си" репортерът от "Вашингтон пост" Мануел Роид-Франзия коментира, че според първоначалните данни телефонът на Безос не е бил хакнат, а има данни, че "държавна структура може да е получила достъп до съобщенията".

„Нешънъл Инкуайърър” все още не са излезли с позиция по казуса, но сайтът на изданието буквално изчезна от мрежата. При опит да се отвори, страницата не се зарежда. "Туитър" акаунтът на жълтия вестник също замлъкна.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец