Свързани новини

08.02.2019 13:32

30 млн. лв. допълнително за общинските и областните болници

Видян 1008 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските и областните болници ще получат допълнително 30 млн. лв., с което общата субсидия става 66 млн. лв. Средствата са за да се справят болниците с тежкото си финансово състояние, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща в Министерския съвет на Сдружението на общинските болници с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов, предаде БНР.


Целият допълнителен ресурс, който ще получат областните и общинските болници, е разпределен на 30 млн. лв. допълнителни средства, и 36 млн. лв., които преди това са предвидени в държавния бюджет, обясни министърът. От допълнителните средства – 18 млн. ще бъдат разпределени за общинските болници, а 12 млн. – за областните.


Останалите 36 млн. лв. ще бъдат за повишаване на работните заплати на работещите в общинските и областните болници. Увеличаването на заплатите в общинските болници ще бъде между 25 и 40% и то ще бъде диференцирано на база приходи и процент разходи за персонала. Увеличаването на заплатите в областните болници ще бъде между 10 и 15%. Това ще осигури нормално функциониране на системата на здравеопазването в тези болници, както и обслужването на пациентите в тези региони, добави министър Ананиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Господин, министър, това което правите е временна мярка. Изгонете търговеца от здравеопазването, което означава сменете здравната система. Разберете го, веднъж завинаги, това недоносче, наречено здравна система, действащо на принципа на на еднолични търговци и търговски дружества ще довърши българските граждани. Те не лекуват, а само черпят пари от здравната каса. Не поставям всички лекари под един знаменател има и такива с висок морал, но системата убива всичко хуманно. За съжаление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец