Свързани новини

06.02.2019 18:02

Прокуратурата: Свидетелстването на Ц. Василев ще попречи на разследването

Видян 1723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата на два пъти отказа основният обвиняем по делото за фалита на КТБ – Цветан Василев да даде обяснения. Според държавното обвинение разпитът на Василев ще попречи на изследването на обективната истина по казуса. Прокуратурата се обяви против Василев да даде показания, защото бил „недобросъвестен“, тъй като не желае да се върне в България и да даде обяснение лично. Другият аргумент беше, че делото вече е започнало в негово отсъствие.


Предложените варианти как да се осъществи изслушването бяха два. Първият е чрез поискване на правна помощ от сръбската държава, където той може да даде обяснения пред съдия. Правна помощ  от Сърбия вече веднъж е искана и тя е била за връчването на обвинителния акт на Василев, припомни адвокатът му Симеонов. Вторият възможен начин, който беше предложен е чрез осъществяване на видеоконферентна връзка, като самоличността на Василев ще бъде потвърдена от присъствието на адвокати по време на даваните от него обяснения. Прокуратурата възрази, че това са възможни способи, но само при извънредни обстоятелства, каквито според тях няма.


Защитата на Василев разясни по-късно пред медиите какви са всъщност обстоятелствата и как това искане е наложено от патовата ситуация по екстрадицията на основния обвиняем по делото КТБ. До настоящия момент искане за екстрадиция до Сърбия има отправено от страна на прокуратурата, която няколко пъти е изпращала информация в какво обвинява Василев. След като обвиненията са различни едно от друго, а някои от тях не фигурират в обвинението му разглеждането на искането е изключително затруднено. Още повече, че прокуратурата вече е страна по делото, а по искане на страна екстрадиция не се допуска. Съдът има право да иска Василев да бъде върнат в България, но той е взел решение да започне делото срещу него задочно, т.е. не иска връщането му в страната".


В края на вчерашното заседание съдия Вирджиния Петрова постанови съдът и Цветан Василев да проверят какви са възможностите той да даде обяснения по делото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион