Свързани новини

06.02.2019 16:55

Иво Христов: Журналисти, не абдикирайте от професията

Видян 1858 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на кабинета на президента Иво Христов, журналист, написа: "След гласуването на Закона за личните данни в президентството постъпиха позиции от журналистически организации и НПО с искане за вето. Във ФБ професионалисти и партийни активисти призоваваха и едва ли не заклеваха президента да върне закона. И той го върна с ясни мотиви: "Под предлог защита на личните данни промените ограничават свободата на изразяване и информация и ще засилят рефлексите на автоцензурата. Те са пореден удар по свободата на словото в България".



Ветото няма да спре закона, ако журналистите и гражданите не отстоят своята свобода пред законодателите в дните до гласуването му в парламента". Оттогава - пълно мълчание. За какво бяха загрижените пози и заклинанията? Г-н Кирилов от ГЕРБ вече обяви, че ветото ще бъде отхвърлено. Изглежда журналистическата гилдия очаква с неизказано нетърпение кога най-сетне ще получи законово оправдание за своята капитулация. Въпрос на дни."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Елена Гунчева, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    Политиците ни се превърнаха в ибрикчии на САЩ и ЕС, с единствената цел да се задържат на власт и да крадат от народа си За съжаление все повече се натрупва впечатлението, че сме станали колония на САЩ. България отдавна вече не води самостоятелна политика. Но никога не е било толкова очевадно, че нямаме право на самостоятелно мнение. Дори когато се отнася за неща, случващи се толкова далеч от България. Нашите политици се превърнаха в ибрикчии на САЩ и ЕС, с единствената цел да се задържат на власт и да крадат от народа си. Защото без подкрепата на Чичо Сам много е възможно отдавна да ги бяхме изритали. Всичките тези соросоиди, които ни втълпяват за права на малцинствата, на различните, за толерантност, дори да те убиват, за търпение, за мирни революции имаха една-единствена цел – да лишат българският народ от способността му за съпротива срещу безумието. И си избраха ибрикчии, които да обслужват тях, назначиха си губернатори на колонията. Сега тези, които предадоха нас, признават един друг ибрикчия, който се опитва да свали законно избраният президент на Венецуела. Защото е американски възпитаник, възпитаник на МВФ, защото Венецуела има петрол. А САЩ имат интереси там, където има какво да крадат. А Цветанов, избран от САЩ по техните високи критерии за политици, хвърчи на молитвена закуска, за да докладва какво е свършил и да си получи новите задачи. Чудя се нямат ли поне малко останало достойнство и чувство за българското, че се продават толкова лесно. Без да мислят за последиците. То и не могат, като гледам кои отговарят за външната политика…. Честито, българи, вече официално можем да се смятаме за колония на САЩ. Ама без техния стандарт. Само изпълняваме, те ни вземат ресурсите, казват ни какво да правим, а като опоскат всичко, ще продължат по плана тук да заселят….други. За предателите прошка никога не трябва да има. Но ме е яд, че дори не се съпротивляваме. Просто кротко стоим на колене и гледаме като овце как ни колят. Хора, които станаха слуги на чужди интереси. Предатели и ибрикчии.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева