Свързани новини

06.02.2019 16:02

Ремонтират 17 училища и градини, за 9 избират изпълнител

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-кметът Ирина Савина обяви как тече мащабната реклама с европейски средства за реновиране и енергийна ефективност на десетки учебни заведения в София.


„Дейностите по проекта Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община започнаха през месец юли 2018 г. В момента цялостно се модернизират 17 училища и детски градини на територията на столичните райони Надежда, Връбница, Красна поляна и Илинден. Останалите 9 обекта от обхвата на проекта са в процедура за избор на изпълнител”, обясни ресорният заместник-кмет.


Тя даде поредния конкретен пример, след като направи инспекция на място как вървят работите по изпълнението му: „Цялостно обновяваме сградата на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов в район Илинден. Освен строително-монтажни работи, дейностите по проекта включват закупуване на ново и модерно обзавеждане на учебните стаи и оборудване за лабораторията по професии в гимназията”.


Заместник-кметът специално благодари на главите на районни администрации. Показателно е, че това са части от София, които не се намират в центъра, тъй като често общината е критикувана за несъразмерните инвестиции в центъра и периферията: „Благодаря на кметовете на районите, в които се реализират проектите – инж. Димитър Димов, Младен Младенов, Иван Вълчев Чакъров и Иван Божилов, на техните екипи, на колегите от моя ресор, както и на ръководителя на екипа за управление и изпълнение на проекта за 26-те училища и детски градини Марина Белчева за всеотдайността и добрата организация на работния процес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но