Свързани новини

06.02.2019 14:40

Джошуа Тръмп,11, засенчи тронното слово на президента

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

11-годишният Джошуа Тръмп от Уилмингтън, Далуеър, стана национален герой в САЩ. Момчето е било бито всекидневно в училище заради своето фамилно име, като положението толкова се влошило, че се наложило родителите му да го отпишат и да учи вкъщи като частен ученик. Заради страданията 6-класникът беше поканен лично от първата дама Мелания Тръмп да й кавалерства като ВИП гост на тронното годишно слово на президента за състоянието на съюза. Понеже по някое време му доскуча от 80-минутната лекция – 2 учебни часа без междучасия, Джошуа затвори очи и подремна на трибуната, което вкара снимката му във всички водещи медии на планетата.


Така засенчи замислената като революционна реч на държавния глава на САЩ. В нея Тръмп определи разследванията срещу него като „партизанщина на демократите”, скара им се, че не оценяват икономическия прогрес, който Щатите постигат под мъдрото му ръководство. „Ако искате мир и законност, не може да има война и разследвания”, почти поетично ги сгълча президентът. Той се закле, че на живот и смърт ще довърши граничната стена с Мексико и закле депутатите от двете камари на американския парламент да наложат забрана над късните аборти.


Новината от речта, защото този му репертоар е отдавна известен, дойде в международната й част. Тръмп обяви, че има планирана втора среща със севернокорейския водач Ким, която ще се състои във Виетнам. И то скоро – на 27 и 28 февруари.


Акцентът на Тръмп обаче беше различен. Той призова Конгреса и Сената за единение с президентската му администрация, за „строеж на мостове и лекуване на старите рани”, за „нови коалиции за нови решения, като ключ към изключително обещаващото бъдеще на Америка”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне