Свързани новини

06.02.2019 13:04

БСП: Да се заведат искове срещу политици, заради които България е осъдена в Страсбург

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството да заведе регресни искове срещу политици, заради които България е осъдена в Страсбург, поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕПСЧ), по дела срещу страната ни от 2017 г..


„Всички граждани плащаме присъдите от Страсбург, осъдени сме и заради премиера”, подчерта Нинова. Тя цитира български закон, според който този, който е причинил тази вреда умишлено или при груба небрежност, при или по повод изпълнение на служебните си задължения, трябва да носи отговорност, като плати от джоба си. По думите й обаче този закон не се изпълнява.


„Г-н премиер питам ви, кога ще заведете дело срещу Бойко Борисов заради това, че заради него бяхме осъдени по едно дело за 55 хил. евро. Или г-н Борисов, кога ще изпълните закона и кога ще заведете дело срещу Цветан Цветанов за 6 дела, по които сме осъдени за 120 хил. евро”, запита соцлидерката.


По думите ѝ, когато един политик или държавен служител погази правата на хората, но знае, че трябва да плати от джоба си, ще се замисли дали ще го направи.


Припомняме, че миналата седмица ексминистърът на труда и социалната политика Емилия Масларова стана осмата, осъдила България в Страсбург.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион