Свързани новини

06.02.2019 09:27

Тръмп призовава Конгреса да „избере величието“

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В своята втора реч за състоянието на Съюза, президентът Доналд Тръмп призова Конгреса и Америка да "изберат  величието" пред политиката на идентичност и разделения. Въпреки периодичните моменти на двупартийно единство, такова бъдеще изглежда малко вероятно.

„Ние трябва да избираме между величие или застой, резултати или съпротива, визия или отмъщение, невероятен напредък или безсмислено унищожение. Тази вечер ви моля да изберете величието", каза Тръмп в началото на обръщението си във вторник вечерта, което продължи близо 90 минути.

При всичките си призиви към двупартийността, Тръмп избра всяка дума в това изречение умишлено, за да очертае границата между политиката си и политиката на опозиционните демократи, олицетворена от председателя на Парламента Нанси Пелоси, която седеше точно зад него.

Въпреки че всички аплодираха неговата линия, че "победата не е победа за нашата партия, победата се печели за нашата страна", докато речта продължи, Тръмп даде ясно да се разбере, че неговите политики - а не на демократите или републиканците - са правилните.


"Америка никога няма да бъде социалистическа страна", заяви още президентът на САЩ. Така той отвърна на призивите на демократите за повече социална политика, предаде Гласове.


  "Тук, в Съединените щати, ние сме обезпокоени от нови призиви за приемане на социализъм в нашата страна. Америка е основана на свободата и независимоста - без принуда от страна на правителството. Ние сме родени свободни и ще останем свободни. Тази вечер подновяваме нашата решимост, че Америка никога няма да бъде социалистическа страна, обеща Тръмп под възгласите от залата "САЩ, САЩ". Като цяло обаче посланието на американският президент бе към единство.

"Дневният ред, който ще представя тази вечер, не е републиканска програма или тезисите на демократите. Това е дневният ред на американския народ. Ние сме една нация и имаме своя мечта. Победата не е за една партия, а за американската нация", каза Тръмп.
 
Той подчерта, че през ХХ-ти век Америка е спасила свободата, трансформирала науката и предефинирала стандарта на живот на средната класа за целия свят. Сега страната трябвало смело да влезе в следващата глава на "това велико американско приключение и да създаде нов стандарт на живот за XXI-ви век".

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка. Решението е да направим, посочи американският президент.
 
Нашият съюз е силен, заяви Доналд Тръмп, думите му отново бяха посрещнати с одобрение от залата.

Трябва да отхвърлим политиката на отмъщение, съпротива и възмездие и да приемем безграничния потенциал на сътрудничество, компромис и общото благо.

По време на речта си пред двете камари на американския конгрес той отдаде почит на трима ветерани от десанта в Нормандия и на Бъз Одрин, който отнесе американския флаг на Луната. Тръмп почете и ветерани-освободители от концентрационния лагер "Дахау".

Президентът на пропусна да спомене за успехите срещу Ислямска държава в Близкия изток. Преговорите с талибаните ще ни позволят да намалим своето военно присъствие в Афганистан, отбеляза Тръмп.

За пореден път американският президент поиска от съюзниците на САЩ в НАТО да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще