Свързани новини

04.02.2019 10:13

И Русия излезе от договора, който пази Европа, след САЩ

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След САЩ, Русия също напусна най-важния за сигурността на Европа договор – за ракетите със среден и по-малък обсег. Липсата му може да означава възможно водене на война на Стария континент, чието избягване за вечни времена беше целта на пакта, сключен през 1988 г. Не е случайно, че сега именно Германия чрез своя външен министър Маас първа реагира на американските съобщения за излизане от контракта. А САЩ се задоволи с подканяне Китай да не нарушава договора, който Пекин никога не е подписвал и не е длъжен да му се подчинява. КНР реагира остро и предупреди Вашингтон, че върви по опасен път. Нищо не помогна дори чисто пиарски, въпреки усилията на много международни и (неразбирането на дълбочината на проблема) от основните български медии.


След последната воля на САЩ, изразена в края на миналата седмица, лично президентът на Русия Путин на показана по телевизията среща с външния и военния си министър обяви изтеглянето на своята страна от договора. На нея Лавров подчерта, че още от 1999 г. Вашингтон „започва да нарушава пакта, като се заема с производството на безпилотни летателни апарати – дронове, на ракетни мишени и с разполагането на пускови установки, които подлежат на светкавично пренасочване за ракети със среден обсег в ЕС” (най-близките до нас са до границата ни в Румъния).


Според Сергей Шойгу пък в рамките на бюджета за тази година, без повишаване на военните разходи, Русия ще „предприеме необходимите мерки за насърчаване на своето въоръжаване с такива средства”. Путин одобри казаното и поиска „огледален отговор чрез създаване на хиперзвукова ракета със среден обсег”. Както е известно, щом това се казва, значи вече е направено в Русия. Путин нареди също „на бойно дежурство” да влязат моментално ракетните системи Кинжал, Авангард, Сармат, лазерното оръжие Пересвета и подводното безпилотно оръжие Посейдон. Той подчерта, че от години се опитва да преговаря със САЩ за разоръжаване, а получава отговор с точно обратното. Той напомни и за своето предупреждение от 1 март миналата година, че ако Вашингтон отиде на разтрогване на този договор, Москва ще го последва веднага. Някои нарекоха анимация показаните тогава на видео нови руски оръжия, а те се оказаха реалност и бяха реално демонстрирани в следващите месеци. Както военните аташета в Москва бяха специално разведени в завода на ракетата, заради която Русия бе обвинена, че е нарушила договора, така че на място да се убедят в обсега й, който е извън забраните в споразумението.


Министерството на отбраната в Москва показа множество снимки и кадри, на които ясно личи, че в изпълнение на приет през 2017 г., т.е. вече в мандата на обвинявания във връзки с Кремъл щатски президент Тръмп, от Конгреса бюджет, в завода Raytheon в Тусон, Аризона още тогава е започнало строителството на предприятие за ракети със среден обсег. Това става чрез разширяване с 44% на площта – от 55 000 на 79 000 кв.м., и с 2000 души на персонала на съществуващ вече завод там, което вече е факт през 2019 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и