Свързани новини

03.02.2019 09:22

Николас Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Венецуела Николас Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори в страната. Това стана по време на многохиляден митинг на негови привърженици в Каракас, предава Нова тв.


„Те искат избори? Ние ще проведем парламентарни избори“, каза Мадуро в реч, която беше излъчвана на живо в Туитър и Фейсбук, съобщава ТАСС. Той уточни, че предложението за вота в момента се намира за разглеждане в Конституционната асамблея на Венецуела и в обсъждането му ще бъде призовано населението на страната.


Мадуро отново каза, че е готов във всеки един момент да започне диалог с политическите си противници. "Потвърждавам, че поддържам инициативата на Мексико, Уругвай и Боливия да започнем национален диалог, за разрешаване на проблемите между венецуелците", бяха думите на Мадуро, предаде Епицентър.


По-рано президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че страната му може да приеме преговори между правителството на Венецуела и опозицията, ако и двете страни се съгласят да започнат такива.


Мандатът на действащия парламент – Националната асамблея – изтича в началото на 2021 година. В настоящия момент, пълно мнозинство в законодателния орган имат политическите противници на Мадуро. На 23 януари лидерът на опозицията и председател на парламента Хуан Гуайдо се обяви за изпълняващ длъжността временен президент на страната.


Той беше признат от САЩ, държавите от „Групата Лима“ с изключение на Мексико, Организацията на американските държави и още редица други страни.


Европейските държави, сред които Великобритания, Германия, Испания, Холандия и Франция обявиха, че ще признаят Гуайдо за временен президент ако Николас Мадуро не свика нови президентски избори до 8 дни.


В подкрепа на Мадуро се обявиха Русия, Иран, Китай, Турция, Беларус, Боливия, Никарагуа и Салвадор. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова към диалог за излизане от кризата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.