Свързани новини

02.02.2019 14:18

Русия последва САЩ с оттегляне от договора за ракетите

Видян 1904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Русия прекрати участието си в Договора за ракетите с малък и среден обсег на действие след подобно решение от страна на САЩ.

  Президентът Владимир Путин заяви, че Русия ще започне да разработва нови ракети.

  В петък САЩ, които отдавна обвиняват Русия в нарушаване на договора, официално обявиха, че прекратяват задълженията си по споразумението.

  Подписано през 1987 г. от САЩ и СССР, то забранява използването на ракети с малък и среден обсег от двете страни.

  "Нашите американски партньори обявиха, че преустановяват участието си в договора и ние също го прекратяваме", каза Путин в събота.

 "Всички наши предложения в тази област, както и преди, остават на масата, вратите за преговори са отворени", добави той.

  Макар Путин да подчертава, че не иска да започва нова надпревара във въоръжаването, обяви подкрепата си за предложението за започване на изграждането на нова свръхзвукова ракета със среден обсег.


  Уебсайтът на Кремъл също съобщи, че Путин е съгласен с предложенията на Министерството на отбраната да започне "заземяване" на ракетите Калибр и създаването на нова свръхзвукова наземна ракета.


  Някои смятат, че договорът за ракетите е позволил на Китай да спечели военно предимство, тъй като Пекин не е страна по него и не е обвързан с ограниченията му. В събота говорителят на китайското външно министерство Генг Шуан публикува изявление, в което се противопоставя на решението на САЩ за спиране на изпълнението на споразумението, заявявайки, че то "може да предизвика серия от неблагоприятни последици".

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби