Свързани новини

02.02.2019 14:12

Шефът на ВАС: Има действаща забрана за строителство на Корал

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато не отпадне строителната забрана от 2014 г. за плаж Корал, там не може да се строи. Забраната е въведена, докато проектите не се приведат със Закона за биологичното разнообразие и със Закона за опазване на околната среда. Това обясни председателят на  Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков пред бТВ.


Действащата забрана за извършване на строителни и монтажни работи е наложена през 2014 г. със заповед на министъра на околната среда и водите при Орешарски - сега евродепутат Искра Михайлова. Заповедта  е обжалвана във ВАС от инвеститори, собственици на парцели в района. През февруари м.г. ВАС окончателно потвърждава строителната забрана.


Това, което се случва по Черноморието не е добре, но важното е дали е допустимо и по закон, отбеляза още той.


Чолаков разкри още, че някой е забравил да нанесе върху кадастриалните карти дюните на Корал. Точно поради тази причина строителството там е било разрешено. Дюните са били добавени на по-късен етап.


В същото време сайтът Бивол съобщи, че в периода 2009-2011 г. са били издадени цели три разрешителни за строеж на Корал. Министерството на регионалното развитие и благоустройството обаче завежда дело срещу общината, която е издала разрешителните за строеж. По това време министър е бившият президент Росен Плевнелиев, а ресорен негов заместник е Лиляна Павлова. МРРБ печели делото и строежите са спрени, но общината обжалва решението. Министерството на Плевнелиев обаче взема решение да не внесе съдебна такса от 20 лв, след което не се явява на заседанието по делото и го губи. И така изливането на бетон на плаж Корал от съдружника на бургаския кмет става възможно.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв