Свързани новини

02.02.2019 09:52

Афганистан: Прибързано изтегляне на САЩ ще доведе до кръвопролитие

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Прибързаното изтегляне на американския военен контингент от Афганистан ще доведе до повече кръвопролития в тази страна, съобщи в ръководителят на Висшия съвет за мир на Афганистан Омар Даудзай пред телевизионния канал CNN.


"Ако това [изтеглянето на американския контингент] се извърши прибързано и след тях остане вакуум, тогава кръвопролитието очевидно ще се засили", предупреди той.


Според оценката на ръководителя на Висшия съвет за мир преговорите на делегацията на САЩ с движението на талибаните в Доха миналата седмица е "добавило яснота" към ситуацията, но нито една от страните не е поела конкретни ангажименти, предаде Фокус. "Аз мисля, че те (талибаните) се опасяват, че разговорите им с афганистанското правителство без обявен график за изтегляне на американските сили ще има деморализиращ ефект върху полевите командири и бойци. Те ще се чудят защо се борят, ако талибанските лидери преговарят", обясни Даудзай.


По-рано специалният представител на САЩ за Афганистан Залмай Халилзад, който ръководи американската делегация на преговорите в Доха с талибаните миналата седмица, в интервю за The New York Times заяви, че Съединените щати и талибаните са постигнали договореност за рамката на мирното споразумение, според което талибаните няма да укриват терористични групи на територията на Афганистан. Това може да доведе до пълно изтегляне на американските войски от страната в замяна на примирие и преговори между талибаните и Кабул, припомнят от CNN.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.