Свързани новини

02.02.2019 09:22

Първа нощ с охрана в Спешната помощ в Горна Оряховица

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медиците от Спешна помощ в Горна Оряховица са доволни от физическата охрана, която дава нощни дежурства с тях. Филиалът стана първият в страната,  където през нощта има жива охраная предаде БНР. Тя се извършва от частна фирма, а едногодишният договор беше сключен след разрешението на здравния министър Кирил Ананиев, който тази седмица се срещна с представители на спешните медици. Следващата седмица се очаква медиците да оттеглят официално оставките си, които бяха подали в знак на протест на агресията срещу тях.


Първото нощно дежурство с охранители в Спешна помощ Горна Оряховица премина спокойно. Медиците отбелязват значително намаление на фалшивите сигнали, за които ги викат и казват, че при пациентите и техните близки, които посещават амбулаторията на спешния филиал, вече има по-голяма дисциплина и респект. В края на нощното си дежурство д-р Деян Георгиев коментира:


Това, което бяха изискванията на всички колеги, се взе бърза, адекватна реакция и причини за оставките вече няма. Колегите ще оттеглят оставките си.


Според д-р Георгиев най-големият проблем остана неразрешен, а той е липсата на кадри – лекари, фелдшери, сестри, парамедици и шофьори на линейки.


След време няма да има нужда хората да подават оставки, просто филиалите ще се самозакрият, тъй като много от колегите са на предпенсионна или пенсионна възраст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог