Свързани новини

01.02.2019 15:32

ДНСК констатира нарушения при проверката на Арапя

Видян 1143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


При проверката на местността Арапя се констатираха нарушения при временен път, който няма разрешение за строеж, заяви пред журналисти в Бургас началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов по повод резултатите от извършената проверка на издадените документи за строеж в района на къмпингите Арапя, Градина и Алепу на територията на общините Царево и Созопол, предаде Фокус.

По думите му за територията на община Царево е извършена проверка в местността Арапя, където ще се изгражда ваканционно селище с 23 вилни сгради. При проверката са констатирани нарушения по отношение на временния път, който обслужва не само Арапя, но и още едно ваканционното селище, което вече е въведено в експлоатация. Нестеров добави, че за този временен път има изготвена проектна документация, но тя е депозирана в Община Царево без да е одобрена и няма разрешение за строеж.

„Поради тази причина, тъй като това са обекти от 4 и 5 категория, ние ще издадем разпоредително писмо, на базата на което, съгласно правомощията, които Законът за устройство на територията е предоставил на кметовете на общини и на Дирекцията за национален и строителен контрол за тези обекти, кметът на Община Царево следва да издаде съответните административни актове.“, добави Несторов.

 По трасето на временния път не са извършени отчуждителни и обезщетителни процедури, за които трябва да се издаде заповед и, ако има частни имоти, дори и общински, трябва да бъде извършена отчуждително-обезщетителна процедура, трябва да бъдат издадени съответните заповеди и квадратурите, които се отнемат заради реализирането на пътната отсечка, трябва да бъдат заплатени. Временният път има одобрен подробен регулационен план, но процедурата е спряна дотам.

„На този път е изградена и канализация, която също е без разрешение за строеж, поради тази причина извършихме втори оглед на място и с инж. Ненчев от РДНСК ще напишем разпоредително писмо до кмета на Община Царево и ще го помолим да издаде тези административни актове, които касаят спиране на строителните дейности относно този реализиран временен път и ще обърнем внимание и на изграждането на тези 23 обекта, които са в два обособени урегулирани поземлени имота“, допълни още Несторов.

 По думите му от 2007 година е установено, че по първичния проект от 2007 година в местността Арапя е трябвало да има една сграда, а в момента се изграждат 23 вилни сгради, като е нужно одобрение от Регионалната инспекция за опазване на околна среда и води за това колко точно дървета трябва да бъдат премахнати, за да бъде реализирано строителството.

 „Фирмата, която упражнява строителния надзор, не е изпълнила задълженията си и ще бъде санкционирана от Дирекцията за национален строителен контрол“, посочи Несторов.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но