Свързани новини

01.02.2019 12:04

БСП: Милиарди левове се губят в България

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В случая с министър Банов не става въпрос само за тези 700 000 лв., а за милиарди левове, които се губят в България от еврофондовете заради злоупотреби". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев пред Нова телевизия. Той заяви, че е шокиран от думите на министър Банов. "Той казва, че от четири години е рекетиран от лице на име Ангел Ангелов, който е бил директор на дирекция Европейски програми в Министерство на културата. Докладвал ли е г-н Банов на премиера, че е рекетиран? Уведомил ли е ГДБОП, ДАНС и другите служби. Ако не го е направил, значи се чувства виновен?", коментира народният представител. Той попита- мисли ли някой, че държавата няма инструменти да се справи със служител, който рекетира работодателя си, ако това е неоснователно? Румен Гечев припомни, че човекът, който министър Банов назовава като Ангелов, по информация на зам.-министър Сачева, работи в МОН. "Как така- служител, който рекетира работодателя си, ще отиде в друго министерство и то с конкурс?", попита още Румен Гечев. Той каза, че освен това, аудиозаписът съвпада с конкретните документи и действия, които министърът предприема.  Народният представител изтъкна, че това е третият такъв скандален случай. "Първият е "Ало Ваньо", вторият- в къщата на Борисов - със СРС-та и досега не е имало случай, в който записите да не са били доказано автентични", припомни още той.


 


Проф. Румен Гечев подчерта, че зачeстилите скандали, като този, се правят не от опозицията, а от управляващите, тъй като те всеки ден настъпват "мини" със своите безобразия и погазването на закона. "Ние сме единствената партия, която излезе с визия за бъдещето на България. Получихме хиляди предложения и мнения по "Визия за България". Въпросът е, защо управляващите не предлагат нищо, а генерират само скандали и проблеми", коментира още Гечев.


 


Народният представител коментира и тезата на управляващите, че икономическата ситуация в страната се подобрява. "Безработицата е ниска, тъй като 2 милиона българи напуснаха страната. Ако продължаваме да се топим, ще трябва да внасяме работници.  Растеж от 3,5% е по-добър от 1%, но в Румъния е по-висок и показателите й са по-добри", добави той. Социалистът обясни, че има един показател,  при който няма политика, и това са чуждите инвестиции.  Гечев добави, че те са намалели драматично - от 9 милиарда евро през 2008 г., на 1 милиард през миналата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат