Свързани новини

31.01.2019 15:40

Адвокат Ботев: Каратиста тараши Баневи

Видян 3299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдебни изпълнители влязоха в имението на Николай и Евгения Баневи, съобщи бТВ. Целта е да бъде описано имуществото им,  заради задължения. ЧСИ беше придружен от полиция и частни гардове, както и адвокатите на кредитора и длъжника.


Според адвоката на Баневи става дума за около 300 хил лв., докато представителят на кредиторите говори за милиони към фирми, НАП, Топлофикация и БДЖ.


„Вземането по изпълнителното дело е 100 и нещо хил. лв.. Другите кредитори са държавата, по-малки кредитори, БДЖ. Държавата е с над милион”, каза адв. Димитър Петков.


Защитаващият Баневи адв. Христо Ботев има своя версия за случващото се. По думите му през 2015 г. е имало договор между Партнърс комерс и фирма М Плод Б ЕООД за 15 хил. лв. заем, който, ако бъде просрочен, става 90 хил. лв. По това време управител на фирмата бил синът на Банев, който упълномощил Мария Николова да сключи договора.


Въпросът е защо договор, който е подписан от основния свидетел на прокуратурата точно сега се появява, защо този свидетел, както разкриха журналисти, работи при главния враг на Баневи и защо фирмата пък на главния враг на Баневи съдейства на съдия-изпълнител и сега е горе в къщата. И самият Димитър Спасов, и той е там. Тъй нареченият Митко Каратиста, собственик и управител на Делта гард, каза още пред бТВ адв. Ботев.


В медиите Каратиста е спряган за близък  на премиера, който го бе назначил за представител на държавата в ЧЕЗ. През 2016 г. Баневи обвиниха същия Димитър Спасов за палежа в дома им и системно упражняван тормоз. Тогава Банев разказа как Спасов нахлул в курорта Русалка (собственост на Баневи) и му поискал рекет от 500 хил. лв.




 

 
 

 

 

 

 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и