Свързани новини

31.01.2019 09:46

20 т. злато от Венецуела, изнесени със самолет

Видян 2441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След като Банката на Англия отказа да върне златото на Венецуела, което тя държи там, страната изнесе 20 т със самолет. Твърдения, че руски самолет е кацнал в Каракас, за да изнесе част от златните резерви на страната в размер на 840 млн. долара, се появиха рано в сряда.


Контролираният от опозицията парламент на Венецуела посочи, че е получил информация от банката на Венецуела, че самолет от Москва е пристигнал в Каракас, за да „извлече най-малко 20 тона злато“ - 20% от банковите стопанства.


„Ние изискваме от банката да разкрие подробности за случващото се. Това злато не принадлежи на Каликсто Ортега (Управителят на Централната банка). То принадлежи на венецуелския народ ”, твърдят от опозицията.


 Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че няма информация за планове златото да бъде донесено в Москва. "Русия е готова да помогне за разрешаването на политическата ситуация по всякакъв възможен начин, без да се намесва във вътрешните работи на страната”, обясни Песков.


Боинг 777, с място за около 400 пътници и принадлежащ на руската Nordwind Airlines, бил приземен на летището, след като излетял директно от Москва, според данните за проследяване на полетите и снимките на Ройтерс.


Според Нова газета няма очевидна причина за полета на самолета: на руските туристи официално им се препоръчва да не посещават Венецуела, продажбите на пакетни туристически пътувания в страната отдавна са спрели, а руското външно министерство нямат планове за евакуиране на руски граждани от страната.


Венецуелските социални медии избълваха теории, включително, че на мястото са пристигнали наемници или самолетът е кацнал, за да ескортира Мадуро в изгнание.


Мадуро е изправен пред подкрепения от Вашингтон опит за преврат, воден от лидера на опозицията Хуан Гуайдо, който миналата седмица се обяви за президент и беше признат от САЩ за легитимен държавна глава.


Русия обвини администрацията на американския президент Доналд Тръмп, че се опитва да узурпира властта във Венецуела и предупреди срещу военна намеса. Кремъл във вторник осъди новите санкции на САЩ срещу жизненоважния петролен сектор на Венецуела като незаконна намеса в делата на членка на ОПЕК.


Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че руското правителство "ще направи всичко" в подкрепа на Мадуро.


В момента Гуайдо отправя молба до Банката на Англия, за да попречи на Мадуро да получи 1,3 млрд. долара в злато, които се намират в лондонските трезори. Венецуела има около 8 млрд. долара чуждестранни резерви по света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще