Свързани новини

30.01.2019 15:50

Гърция: Никога Северна Македония в ЕС

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на водещата с огромна преднина преди изборите в Гърция партия Нова демокрация е категоричен противник на влизане на Северна Македония в ЕС. Кириякос Мицотакис се закани да наложи вето на всякакви решения на Съюза за придвижване на кандидатурата на Скопие като бъдещ премиер.  


В момента неговата Нова демокрация, която е в Европейската народна партия с ГЕРБ и ВМРО-ДПМНЕ, макар нашите управляващи да играят със социалистите в югорепубликата и с гръцките комунисти от Сириза по казуса, води с 31% в рейтингите, следвана от коалицията на Ципрас с 21%. Заради гръцкия закон, който дава право на спечелилата най-много гласове партия на бонус от 50 депутатски места в парламента, така че да може да формира правителство, неговото управление само след 100 дни се определя като сигурно. Припомняме, че НД гласува против името Северна Македония преди дни.


За НАТО Мицотакис не говори, тъй като там въпросът се смята за решен по волята на САЩ, които създават кордон около проруската Сърбия, православната Гърция и несигурната за тях България. Скоростно в Алианса беше приета миниатюрната югорепублика Черна гора, напъни се правят и за непризнатата от 5 държави в ЕС, някои от тях НАТО-вски, Косово. Напомняме, че Мицотакис, освен син на премиер и представител на една от няколкото дълголетни гръцки политически династии, е и възпитаник на реномираните АМЕРИКАНСКИ университети Станфорд и Харвард.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец