Свързани новини

30.01.2019 14:21

Министър обрича на смърт ударените от инсулт и диабет

Видян 4531 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Заради нелепи промени, наложени от неадекватния министър на здравеопазването, хиляди българи са обречени на смърт, при това с тежки страдания. От Нова година е наредено в софийската болница Св. Анна да не се приемат повече от 34 пациенти с инсулт наведнъж, защото толкова са леглата в отделението. Досега, за да помагат на хората с уникалната си апартура, която позволява не само спасяването на живота на претърпелите мозъчния удар, но и избягването на обичайните странични ефекти от него: сковаване и изкривяване на лицето, проблеми с говора, сковаване и обездвижване на крайници, в лечебното заведение са приемали всички, които имат нужда, като са настанявани, където се намери възможност в болницата. Тъй като сме номер 1 в Европа и номер 2 в света по ударени от инсулт, щедрата ни държава намали жалките пари точно за тези болни, докато щедро хвърля 2,5 млрд. лв. за самолети и още толкова за още по-ненужни бронирани машини, за да откупи някой друг месец на власт на това правителство.  Медиците, ужасени от обричането на смърт и трайни страдания на пациентите, които са принудени да връщат под заплахи от тежки наказания отчаяно търсят подкрепа за хората, които имат да обгрижат. Важно е да се знае, че лекарите там са истински мисионери – заплатите им са по 900 лв. На фона на десетките милиони лева, които кой знае откъде имат, но декларираха директорите на фалирали държавни болници, каквато Св. Анна НЕ Е. Директорите обаче НАП, КПКОНПИ, прокуратурата не ги разследват. Вместо тях, санкционират бедните отдадени лекари и най-вече – ударените от инсулт българи, плащали съвестно с десетилетия своите здравни вноски.


 Още едно от малкото добри дела от управлението на иначе скандалния министър при Борисов 2 Петър Москов също е занулено от сегашния непрофесионалист в сектора Ананиев. Спряна е безплатната афереза, която бе осигурена през 2015 г. от главния секретар на МЗ тогава и бивш царски депутат проф. Кенаров. Тя спаси живота на стотици хора, които не биха могли да си позволят ужасно скъпото лечение (4000 лв.), без в него да се слагат различните доплащания и корупционни добавки. Става въпрос за заменяне на „болната” кръв, пълна с антитела, с чиста кръвна плазма. Министър Ананиев, като голям началник и „бюджетар” спря това спасение за болните от безброй заболявани, сред които например диабет, по който също сме челници в Европа и света. Други многохилядни групи ощетени от стопа са хората с метаболитен синдром, с хепатит С, бременни с автоимунни заболявания и всички останали, които ги имат.



 Какъв е изборът им? Ами да си направят същото, но не безплатно и то в Германия. Ако нашата НЗОК си плащаше сметките, за които сме й осигурили пари с бюджет, би било добре. Само че се оказа тотална лъжа мнението на министъра, че го прави. Истина е онова, заради което беше принуден да напусне бившият директор на НЗОК – България дължи стотици милиони на чуждите болници и те отказват да приемат български пациенти. Къде обаче са стотиците милиони, които са си вписани в бюджетите, набирани от нашите пари?!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на