Свързани новини

29.01.2019 13:07

Суджука отива на съд, грози го до 15 г. затвор

Видян 1667 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата най-после приключи разследването срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и го предаде на съд по скандала Суджукгейт.


Вчера Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу него по обвинение за изнудване на добрички бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе Елена и 30 кг телешка пастърма. Ето и част от обвинителния акт:


През 2012-2013 г. обвиняемият Мартинов бил Общински представител на Политическа партия ГЕРБ за Добрич и се ползвал с голямо влияние в града.


През януари 2012 г. той се срещнал с местния бизнесмен Антон Проданов, който развивал частна търговска дейност, т.ч. в сферата на производството и търговията с месо и месни продукти. Двамата се познавали добре и Мартинов директно поискал да му приготви и достави един тон суров суджук от различни видове месо, в т.ч. еленско. Изрично заявил и намерението си да не го заплаща, изтъквайки общественото си положение и влияние, но и отправяйки му заплахи. Обяснил, че количеството е голямо, защото ще го носи на министър председателя Борисов и на други „високи хора“ от ГЕРБ.


Според заключението на назначената оценителна експертиза на Проданов са нанесени «значителни имуществени вреди» на обща стойност 36 168,20 лв. (за суровините, производството и доставката на 4 тона суров суджук и по 30 кг филе Елена и телешка пастърма).


Така от януари 2012 г. до януари 2013 г., при условията на продължавано престъпление – с четири деяния, Мартинов осъществил изнудване с цел материална облага, за което се предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода, глоба от 5000 до 10 000 лв. и конфискация до една втора от имуществото.


Живко Мартинов е с мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 20 000 лева".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Такива Живкомартиновци ги има във всяко населено място, община където, питайте Цв.Цв.той ги владее тези похвати, изнудват, заплашват с общественото си /депутатско/влияние за лична изгода !!Измекяри- голи охлюви....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и