Свързани новини

28.01.2019 12:19

Германия и Русия спорят за Ленинград

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Преди дни немският в. Зюддойче цайтунг поиска руснаците да спрат да се вайкат за отнелата стотици хиляди животи 1000-дневна блокада на Ленинград, от чийто край се навършват 75 години. Между тях е и загиналият от глад брат на президента Путин, което издава и политическия контекст.

Вчера външните министри на Германия и Русия  Хайко Маас и Сергей Лавров приветстваха решението на германското правителство да отпусне 12 млн. евро за модернизирането на болницата за ветераните и за създаването на немско-руски център за срещи в Санкт Петербург, сочи изявление на германското външно министерство.

"Днес, преди 75 години, Ленинград, сега Санкт Петербург, беше напълно освободен от съветските войски от блокадата на германския Вермахт, който влезе в историята като жестоко престъпление срещу целия град и неговото население. Така завърши времето на смърт, глад и страдание, продължило 872 дни, в които загинаха повече от един милион души.  Ние, външните министри на Федерална република Германия и Руската федерация приветстваме решението на германското федерално правителство, да поеме отговорност за извършеното от германците беззаконие и  да направи доброволен хуманитарен жест към все още живите жертви на блокадата под формата на отпусканати12 млн. евро за модернизация на болницата за ветерани от войната и за създаване на германско-руски център за срещи на руската и германската общественост, както и за жертвите на блокадата Санкт Петербург", се казва в изявление на министрите.
"Убедени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живот на все още живите жертви на блокадата и ще служи като историческо помирение между народите на двете страни като основа на нашите двустранни отношения в бъдеще", се казва още в позицията.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се