Свързани новини

28.01.2019 09:28

Йончева: Начело на страната е един „Бос” и неговата „мафия”

Видян 4096 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управлението на Борисов ще бъде запомнено в историята на България  като "режимът", заяви в словото си пред 49-ия конгрес на БСП депутатът Елена Йончева. Тя бе посрещната с аплодисменти на крак в трета зала на НДК.  Журналистката направи равносметка на десетилетието. Което ГЕРБ са зад кормилото на държавата.


 „Бих искала да ви разкажа историята за един бос, бос, който 10 години управлява мафия, който е известен с това, че най-добре, най-гъвкаво усвоява обществени поръчки и европейски средства”, не спести изразните средства Йончева. Множеството в залата притихна, слушайки сагата за „боса”, който се оказа Провенцано.


 „Какво направи босът на България, който 10 години управлява нашата Родина”, попита от трибуната тя. „С милиардите, които получихме от Брюксел, днес трябваше да имаме европейски пътища, европейско здравеопазване”, изтъкна тя. „Трябва да сме единни, защото те ще извадят голямата бухалка, ще се опитват да ни изнудват и рекетират”, каза депутатът.


В речта си депутатът също припомни за други негативни динамики, белязали трите мандата на ГЕРБ. „Къде сме днес - най-неграмотните в Европа, а бяхме в челните редици”, каза Йончева. „Хиляди напускат България от зор, защото няма никаква надежда.


Йончева добави и актуална статистика: „За една седмица 4 завода напуснаха България, 2000 души останаха без работа, каза още тя. И обърна внимание, че те са отишли в съседна Румъния”.  „11 млрд. евро на година е грабежът в България”, цитира данни на ОЛАФ тя.



„През 2006 г. сме наравно с Франция по свобода на медиите, а днес сме близо до Конго, извън Европа сме”, констатира още Йончева. Тя отделно се обърна към колегите си от журналисти: „Знам, че журналистическата професия е изключително трудна професия в наши дни. И въпреки всичко, в големите медии останаха достойни журналисти, които успяват, въпреки условията, да правят журналистика. И бих искала да ви кажа, че на вас ви е много трудно, защото вие нямате имунитет, защото зад вас не стои най-голямата опозиционна партия. И самият факт, че ви има означава, че утре вие отново можете да бъдете превърнати в четвъртата власт”.


След изказването на Йончева цялата зала стана на крака и избухнаха аплодисменти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    абсолютно вярно за умишлено ограбване и мафиотско управление на ГЕРБ,разкостиха Б-я

  • 002 Сулю 30.06.2019 14:08

    Защо, никой не споменава коментара на Бойко Борисов на срещата , състояла се при Иван Искров-Шеф на БНБ и Надзорния съвет, за оздравяване или фалиране на КТБ?? цитат от стенограмата ББ "...чакай, че тук ми предлагат сценарий - ако фалираме банката тези /БСП/никога няма да дойдат на власт!!.." Питайте журналисти, търсете отговор!!

  • 001 Сулю 30.06.2019 14:08

    А, иначе Елена Йончева е една борбена и отстояваща правото , питаща журналистка! Дано има силата да разубличи "Шайката "на Антон Тодоров!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни