25.01.2019 13:50

Временно се спира строителството в местността Алепу

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Със заповед на Дирекцията за държавен строителен контрол временно се спира строителството в местността Алепу, предаде БНР.

Според директора на ДНСК Иван Несторов, вместо укрепване на брега на обекта, каквито са изискванията, в момента там е изградена част от конструкцията на една от жилищните сгради.

Изграждането на укрепително геозащитно съоръжение е под контрола на ДНСК, а строителството на 3 жилищни сгради, които са предвидени в проекта, трябва да се следи от Община Созопол.

Така са разпределени контролните функции, обясни Иван Несторов, който с експерти от строителното ведомство извърши проверка на място в местността Алепу.

Видимо е, че в момента вместо брегоукрепване, се полагат основите на жилищни сгради, коментира Иван Несторов.

Строителството ще бъде спряно, защото възложителят на обекта и надзорната фирма не са уведомили контролните органи, че са започнали изграждането на геозащитно съоръжение, каквито са нормативните изисквания.

Тепърва предстои Дирекцията за строителен контрол да извърши цялостен преглед на техническата документация на проекта.

От Регионалната екоинспекция в Бургас пък заявиха, че на строителната фирма ще бъде наложен акт за замърсяване на плажната ивица заради натрупването на земна маса в района.

От фирмата-инвеститор на проекта бяха категорични, че излятата бетонна плоча в зоната на свлачището е геозащитно съоръжение, а не основата на жилищна сграда.

По-рано по разпореждане на премиера Бойко Борисов екип на Националната дирекция за строителен контрол започна проверка на всички нови строителни обекти по Южното Черноморие. С експертите има и представители на Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас.

Проверката започна от плажа в местността Алепу, където се извършва укрепване на свлачище с цел строителство на две почивни бази.

До момента от Регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас отказват коментар за строителството по Южното Черноморие.

Според Регионалната екоинспекция, с изключение на заравнените дюни на къмпинг "Смокиня", в останалите три терена – на къмпинг "Градина", в местността Алепу и край къмпинг "Арапя", строителството е напълно законно.


Всъщност, истината стана ясна и беше призната на живо в репортажа на Лора Стаматис по бТВ от инвеститора: "Община Созопол е допуснала по-завишени показатели за застрояване!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.