Свързани новини

25.01.2019 13:01

БСП: Кога ще обяват политиците, свързани с КТБ, ГЕРБ: "парламентът не е съд"

Видян 2185 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017 година Иван Гешев обяви, че в модела "КТБ" са разкрити връзки на политици, получавали нерегламентирано пари по нареждане на Цветан Василев в брой. Нито един политик не е обявен публично, за това пък беше повдигнато обвинение на Елена Йончева. Питаме се защо сега, след 5 години". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна, предаде Актуално. "За тези 5 години никой около разследването за КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо сега - защото е политически процес, а не наказателен", подчерта Нинова.


"Защо през този период Елена Йончева не е викана и не е разпитвана? Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби при оградата на границата, „Кумгейт“, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди“, коментира Корнелия Нинова. "Всички стоим зад нея. Няма да позволим върху Елена Йончева да се упражнява репресия и натиск", заяви тя. "От днес привличаме и международна подкрепа - изпращаме писма с информация до посолствата на ЕС, до Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите, "Репортери без граници", съобщи лидерът на левицата. "Истинските виновници за разграбването на КТБ няма да бъдат наказани. Стоят в задкулисието и продължават да разграбват", каза още Корнелия Нинова. "Не бива Народното събрание да се използва за трибунал, има си съд и прокуратура". Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по повод декларацията на БСП. "Първо има Конституция в Република България, в която има разделение на властите. Вмешателства в работата на тези институции от трибуната на Народното събрание не бива да бъде допуснато, защото нарушаваме принципите на Конституцията на страната", обясни Иванов. "Моля да обръщате внимание на изказванията от тази трибуна да не използват епитети по управлението и да използват парламентарното си право за изказвания, с които да се опитват да се защитават по някакъв начини", добави той. "Г-н председател, за пореден път нарушихте правилника на Народното събрание. Как може да позволите на депутат от управляващото мнозинство да определя какво може да говори председателят на опозицията?" Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в отговор на изказването на депутата от ГЕРБ Александър Иванов.


"Всеки народен представител може да говори от трибуната, каквото си иска. Нямате право да давате думата на крадците да викат "Дръжте крадеца", каза от своя страна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в отговор на декларацията на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    гърнето спас се състезава с биков,беновска,тодоров харизанов и още много "герои" по дисциплината "лизане"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален