Свързани новини

25.01.2019 12:01

Глобалният Алианс за младежта ще помогне на 6 млн. души до 2022 година

Видян 2225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Глобалният алианс за младежта, основан по инициатива на Нестле, обяви днес амбицията си да подкрепи 6 милиона млади хора, като им помогне да изграждат и развиват своите професионални умения.


Според Световния икономически форум над 60% от децата, които постъпват в началните училища днес, ще имат работа, която все още не съществува. В същото време, според Световната банка, 60% от населението на света остава изключено от все по-нарастващата цифрова икономика. Четири милиарда души по света все още дори нямат достъп до интернет. “Глобалният алианс за младежта представя нашето съвместно усилие да осигурим на младите хора знания и умения, необходими за работа през 21-ви век. Нашите компании са отдадени да подкрепят, развиват и защитават програми, които дават възможност на младите хора успешно да преминат от академична към работна среда, и да развият предприемачески дух”, каза Лоран Фрекс, главен изпълнителен директор на Нестле за Зона Северна и Южна Америка.


Традиционното образование вече не подготвя младите хора за реална работна среда. Убедени, че компаниите имат огромна възможност да се развиват и да се възползват от огромното разнообразие на човешки капитал, който някога е бил наличен в човешката история, 20 международни частни компании обединяват сили в Глобалния алианс за младежта, за да изградят по-добро бъдеще за по-младите поколения.


В България 30 компании са част от Алианс за младежта, развивайки дейности в подкрепа на младежката заетост и готовност за работа. Съвместно те организират Академия за стажантите, която вече се провежда 4 поредни години и през нея са преминали над 170 млади хора. През годините се провежда и Работилница „Готовност за работа“, която е предназначена за децата на служителите в Алианс за младежта. Целта на работилницата е да помогне на младите хора да преминат плавно от академична към работна среда и да им даде полезни съвети за това как да изготвят своята автобиография и мотивационно писмо, както и как да се държат по време на интервю за работа, за да създадат добро впечатление у своя работодател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей