Свързани новини

23.01.2019 17:48

Гонят Валя Ахчиева от БНТ

Видян 3607 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предаването на Валя Ахчиева "Открито" слиза от екрана на БНТ след близо 20 години в ефира на националната телевизия. Това става ясно от прессъобщение на държавната телевизия. Оттам търсят заместник на Ахчиева с нов формат, като подчертават, че ще държат на независими журналисти. В съобщението на БНТ се съдържат индиректни внушения, че предаването не спазва професионалните стандарти и закона, етичните норми и добрата журналистическа практика, пише Гласове. Конкретните причини за свалянето му от екран обаче така и не стават ясни. Така БНТ се лишава от единственото си сериозно предаване за разследваща журналистика, което неведнъж е засягало интереси на управляващите.


Българската национална телевизия обявява вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика. Решението е взето днес на Управителен съвет, след обсъждане с ръководството на Дирекция “Информация”. Предложения може да дава всеки един от журналистите, работещи в БНТ. Концепциите ще се приемат до 20 март 2019 г., съобщават от БНТ.


Водена от обществената си мисия, БНТ постоянно работи по прилагането на високи професионални стандарти и стриктното спазване на законодателството, етичните норми и добрата журналистическа практика. Редакционната независимост продължава да бъде абсолютен приоритет на ръководството, а решението за вътрешния конкурс цели да надгради и осъвремени постиженията на най-добрия журналистически екип в България, мотивират решението си от държавната медия.


По време на конкурса, Българската национална телевизия ще организира и широка дискусия за разследващата журналистика с представители на Обществения съвет, СЕМ и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите тенденции, журналистическите предизвикателства, правната рамка и опита на европейските обществени телевизии в сферата на разследващата журналистика.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец