Свързани новини

23.01.2019 17:21

Лифтът само по лев в неделя заради зимен фест

Видян 2370 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


София – европейска столица на спорта стартира годишната програма от активности за 2019-та с Витоша зимен фест тази неделя край хижа Алеко. Спортният празник се провежда за четвърта поредна година и отново е посветен на Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за осми път и обединява близо 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове в 46 държави.

„Прогнозите за петък и събота са за обилен снеговалеж, вятър и мъгла и поради тази причина решихме да отложим с един ден Феста и той ще се състои в неделя, когато синоптиците обещават повече слънце и синьо небе. За четвърта поредна година София – евростолица на спорта организира този спортен празник и целта ни е да видим повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Тази година в календара от събития сме предридили близо 20 активности в и около Витоша за да имат столичани и гостите на града повече възможности за активен живот, спорт и туризъм,“ заяви на пресконференция днес Анатоли Илиев – организационен секретар на София – евростолица на спорта.

„Витоша ски пак ще предостави карти на символична цена от 1 лв. за участниците във Витоша зимен фест. Освен това всички деца под 14 години ще могат да ползват в неделя лифт карти на цена 1 лв. Този жест на Витоша ски е с цел да привлечем повече деца в планината, сред природата. Но проблемите си остават, като основният е законодателен, което спъва развитието на инфраструктурата. Апелираме час по-скоро да се установят ясни и недвусмислени закони за развитието на българския планински туризъм,“ каза Радослав Пеев от Витоша ски.

ОТНОВО СУПЕР СНЕЖНИ АТРАКЦИИ. Тази година програмата отново включва две уникални атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време ще се организира за трети път в България, след като дебютът му за страната бе на Витоша зимен фест през 2017 г.. Шоуто в планината сега ще започне точно в 11.30 ч. със старт на плаца през х. Алеко, трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.  Организаторите обещават много емоции и екшън по време на атрактивното състезание край х. Алеко.

Организатори на феста, наред с Фондация София – Европейска столица на спорта, са Столичната Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружението Маратон, Конспект Криейтив, Сдружението на Витошките ски и сноуборд училища, Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Програмата за феста предвижда множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На плаца пред х. Алеко ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

„Тази година решихме да направим състезание между училищата, които ще имат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Сиана 30.06.2019 14:08

    Като чета описанието ще е доста интересно в неделя на Витоша, а и си е повод за разходка на чист въздух

  • 001 Иван 30.06.2019 14:08

    Страхотен жест за събитието! В неделя ще бъда на Витоша!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева