Свързани новини

23.01.2019 10:01

Сирия заплаши да удари летището в Тел Авив

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Дамаск заплаши да упражни своето законно право на самоотбрана срещу израелската агресия и да удари летището в Тел Авив, освен ако Съветът за сигурност на ООН не сложи край на проникването на Израелските отбранителни сили в сирийското въздушно пространство, предаде RT.

"Не е ли време Съветът за сигурност на ООН да спре израелската повтаряща се агресия на териториите на Сирийска арабска република?", попита постоянният представител на Сирия в ООН д-р Башар ал-Джафари във вторник.

    "Или е необходимо да се привлече вниманието в този съвет чрез упражняване на нашето законно право да защита и да реагираме на израелската агресия към международното летище в Дамаск по същия начин към летището в Тел Авив?"

Въздушните удари срещу предполагаеми "ирански цели" в непосредствена близост до най-натовареното летище в Сирия станаха норма за Израелските отбранителни сили, чийто бивш шеф открито призна миналия месец за провеждане на мащабна бомбардировка в Сирия от години. Освен че техните почти ежедневни удари причиняват жертви и материални щети, бойните мисии в Сирия също многократно застрашават полети в разкъсаната от конфликти страна.

Докато Израел рядко признава атаките си в Сирия, руските военни следят отблизо маневри над Арабската република.

 На Коледа израелските самолети застрашиха два цивилни полета, съобщиха от руското министерство на отбраната, отбелязвайки, че F-16 е обстрелвал, докато пътнически самолети са кацали на летищата в Бейрут и Дамаск. Израелците са действали, криейки се зад цивилни самолети и излагайки ги на риск.

През септември израелските действия доведоха до смъртта на 15 руски военнослужещи, след като израелските изтребители умишлено използваха руския самолет Ил-20 като прикритие и го поставиха на пътя на сирийската ракета.

Призовавайки Съвета за сигурност на ООН да приеме мерки за предотвратяване на такива явни нарушения на сирийския суверенитет от страна на еврейската държава, Яафари обвини Франция, Великобритания и САЩ - всички постоянни членове на световния орган - за одобряване на израелската агресия в нарушение на тяхната отговорност да „поддържа международния мир и сигурност в съответствие с международното право. "


Дипломатът отбеляза, че не вярва в намеренията на Запада да донесе дългоочакван мир в страната, като отбелязва, че Сирия планира да възстанови пълния си суверенитет над изгубените си територии, включително Голанските възвишения, които Израел продължава да окупира.


 Снимка: Reuters



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на