Свързани новини

22.01.2019 10:26

Мей отменя таксата от £65 за кандидатстване за статут за уседналост след Брекзит

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Европейските граждани, кандидатстващи за статут на уседналост във Великобритания, няма да плащат такса от 65 паунда, съобщи британският премиер Тереза ​​Мей в актуализирана версия към Камара на общините на Великобритания, в която тя отново отхвърли втори референдум.

След като нейната сделка за напускането на съюза беше отхвърлена от огромно мнозинство депутатите миналата седмица, Мей търси начини за прокарването на споразумение през парламента. Т.нар. план Б ще бъде дебатиран и гласуван на 29 януари.

Мей посочи, че са набелязани 6 проблема.

Първият е, че депутатите са загрижени от излизането от ЕС без сделка. Но това може да бъде решено като гласуват за нейната сделка.

Според Мей единственият друг начин за избягване на този сценарий е отмяна на чл. 50 от Лисабонския договор, което означава оставане в ЕС. Алтернатива е и продължаването на срока по чл. 50.

„Но това не изключва излизане без сделка, а само отмяна на вземането на решение.  ЕС няма да се съгласи да продължи чл. 50, само за да даде повече време на Обединеното кралство, без да има план за одобряване на сделка“, каза британският премиер.

Друг момент е искането за втори референдум. Според Мей това ще убие доверието в политиката.

По останалите 4 точки Мей очаква напредък. Най-важната от тях е предпазният механизъм за ирландската граница. Мей обаче поиска да научи какво точно искат депутатите, за да отиде в Брюксел и на базата на тези искания да търси отстъпки.

В отговор Корбин каза, че „министър-председателят изглежда, че предприема действия да приеме резултата, но в действителност дълбоко го отрича".

"Логиката на това убедително поражение е, че министър- председателят трябва да промени нейните червени линии. Защото сегашната и сделка е неприемлива. Та, може ли тя да е ясна и точна към парламента: кои от нейните червени нишки е приготвила да махне", попита лидерът на труда.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.