Свързани новини

22.01.2019 09:35

Две министерства отричат да са издавали лиценз на фирма за отглеждане на канабис

Видян 1330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито министерството на здравеопазването, нито това на земеделието са издавали разрешение за отглеждане на канабис за индустриални и аграрни цели на канадската фирма „Интернешънъл канабис“, която твърди, че притежава лицензии за такава дейност в България. Това става ясно от съобщения на двете ведомства, получени след запитване от страна на „Дневник“.


В края на миналата година кaнaдcĸaтa ĸoмпaния „Интернешънъл канабис“ (ИК) разпространи съобщение, че щe oтглeждa и пpepaбoтвa ĸaнaбиc зa мeдицинcĸи цeли и ĸoнoп в Бългapия и Maĸeдoния, a cлeд тoвa щe гo изнacя в Eвpoпa. Компанията твърдеше, че е във финалната фаза на придобиване на регистрираната в Торонто Balkan Canabis, която има лиценз в България за производство, преработване и износ на канабис за медицински цели.


От Министерството на здравеопазването заявиха, че канадска компания не е искала от тях лиценз за дейност за канабис са медицински цели. Това се прави в здравното министерство, когато става дума за растителен материал с над 0.2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, съобщава „Дневник“.


"Фирмата Balkan Cannabis Corp няма издадено разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис), предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0.2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, както и няма подадено заявление за издаване на разрешение.“, гласи съобщението и на земеделското министерство.


С разрешаването и контрола над този вид дейност се занимават 4 министерства - на здравеопазването, финансите (заради митниците), вътрешните работи и икономиката, припомня изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и