Свързани новини

22.01.2019 09:32

АПИ отрича да бави пътя Видин-Ботевград

Видян 1873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) отговориха на обвиненията за забавяне на процедурите по строителството на новото трасе между Видин и Ботевград, като посочват, че нито Агенцията, нито Община Видин бездействат и пречат за модернизацията на пътя, съобщи Радио Видин.


"Категорично възразяваме срещу целенасочените атаки и опитите Община Видин и Агенция "Пътна инфраструктура" да бъдат обвинявани в некомпетентност и създаване на пречки за осъществяване на този толкова необходим за региона проект." Това пише в отговор на Пътната агенция до кмета на Община Видин по повод постъпило при тях писмо от местната управа, с приложена декларация от общинските съветници от "Единни за промяна". От групата на "Единни за промяна" в Общинския съвет във Видин представиха в местния парламент декларация с искане за ясни отговори и поемане на отговорност за забавянето на процедурите за отсечката Видин-Монтана от проекта за модернизация на Е-79 между Видин и Ботевград. Преди дни от Гражданското обединение обявиха, че организират протест на 27 януари заради забавянето.


От Агенцията посочват също, че направената промяна в Закона за устройство на територията прави възможно допускането на изработване на Подробен устройствен план- парцеларен план (ПУП-ПП), който е необходим за модернизацията на пътя. След получаване на разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от АПИ уверяват, че ще се работи "по изготвен график с конкретни стъпки за теренно осигуряване на строителството на обекта".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!