Свързани новини

22.01.2019 09:29

КПКОНПИ отсвири разпореждане на Цацаров заради Горанов

Видян 3166 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Още не е завършила проверката на мега антикорупционната структура КПКОНПИ на скандала около жилището в което живее финансовия министър Владислав Горанов. Срокът по закон бе 8 декември, а по искането - 18 декември. Шефът на комисията Пламен Георгиев всячески протакал разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка, пише Фрогнюз.
На 21 ноември 2018 г. обвинител №1 обяви публично, че дава 20 дни на КПКОНПИ да си свърши работата по казуса, който предизвика бурни обществени реакции. Става дума за жилище от 180 кв.м. в луксозен комплекс, в което живее Горанов, без да плаща наем. Самият Горанов обясни, че апартаментът не е на Кирил Домусчиев, а на кръстника на неговите деца Иван Сариев, известен масон. Дал му го безвъзмездно още преди 6 години, защото децата на Горанов се били изплашили от земетресение в Пернишко, което е усетено и в столицата. Всъщност, собственик по документи е бизнесдама, чийто син той назначава в министерството си в обществените поръчки.


 Проверката е на основание инструкцията за взаимодействие между КПКОНПИ и прокуратурата. Срокът за извършването й е 20 дни.
На 6 декември Пламен Георгиев заявява публично, че ще изпълни разпореждането на Цацаров в срок.
Междувременно стана ясно, че по подобен начин Горанов ползва и огромна луксозна вила в местността Ярема на Витоша. И тя не била негова, но му я предоставили като на приятел. Не е ясно дали се извършва проверка и за този имот.
КПКОНПИ и Пламен Георгиев трябваше да си свършат работата през декември. Това обаче не е станало. Месец по-късно – на 23 януари все още няма никаква вест от антикорупционерите по казуса Горанов. Те отказаха информация на в.Сега.
 "Служители на КПКОНПИ споделят, че Георгиев бил готов с отговор, че всичко с Горановия безвъзмездно ползван апартамент е наред, но не бързал да го обявява, защото се страхувал от бурни обществени реакции. Надявал се, че Цацаров няма да повдигне въпроса и нещата ще отшумят. Давал пример също, че през март 2018 г. главният прокурор разпореди до 30 юни всички пешеходни пътеки в страната да бъдат приведени във вид по закона, защото били шарени и безобразни, но и до януари 2019 г. това не било направено. Дори в центъра на София си стояли старите пътеки", пише Фрогнюз.
Припомняме, че шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е сред основните кандидати за стола на Цацаров, след изтичане на мандата му. Той се конкурира със зам.-главният прокурор Иван Гешев, който през последните месеци набира преднина с шумни акции и медийни изяви. Третият спряган за кандидат е Борислав Сарафов, но той бе пратен да управлява Следствието и изчезна от полезрението на медиите", завършва Фрогнюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален