Свързани новини

21.01.2019 14:30

Прокуратура и полиция погнаха фалшивите ТЕЛК-ове

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове, заяви по време на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев във връзка с образувани досъдебни производства и проверки на територията на цялата страна по повод източване на средства от НОИ чрез фалшиви ТЕЛК-ове, предаде Фокус.
 „Само последните две седмици е констатирано, че никой не ходи никъде - минават посредници, получават по 600 лв. и носят необходимите документи. Получават се едни инвалидни пенсии и човекът си живее добре без да има нужда от каквото и да е парична помощ“, коментира Гешев. „Това не е инцидентна кампания. Предстои да се случва до края на тази година. Да анализираме и старите досъдебни производства и преписки. Основните интересни от тях ще бъдат взети на отчет от Върховна касационна прокуратура, ще бъдат следени. Най-напреднало от новите досъдебни производства е това в Силистра", каза той и посочи, че там предстои да бъдат повдигнати обвинения. Той поясни, че сред лицата, които се занимават с ТЕЛК-ове в Силистра е бивш кмет на населено място.
"Работи се активно. Лицата, които ползват неистински документи и получават инвалидни пенсии и лицата, които ги подпомагат и членовете на съответните комисии, които не си спазват задълженията, носят наказателна отговорност в случай, че бъде доказано, че те осъществяват престъпление“, каза още заместник-главният прокурор.
"Имаме ресурс и воля да се справим с проблема с фалшивите ТЕЛК-ове, посочи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов по време на брифинга.
„Когато ми беше поставена тази задача заедно с колегите от главна дирекция Национална полиция изискахме информация от НОИ“, каза още гл. комисар Иванов. Той уточни, че проверките няма да се ограничат в областите Разград, Силистра, Габрово, Враца, Монтана.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв