Свързани новини

17.01.2019 16:41

Путин и Вучич прекрояват Балканите

Видян 2729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Придружен от ескорт от подарените на Сърбия от Русия МиГ 29, самолетът на Владимир Путин кацна в Белград. Властелинът на Кремъл беше посрещнат от 2 глави по-високия си колега Вучич. Срещите на 4 очи с него и връчването му на орден Св. Ал. Невски обаче няма да бъдат единствените важни за президента на Русия. Навръх 20-годишнината от щатските бомбардировки, разрушили главния православен храм на Белград – вече възстановен, телевизията, училища и други граждански обекти, в сръбската столица са строени куп балкански политици. Там е президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик, с когото ще бъде обсъдено бъдещето на разпадаща се югорепублика и дали изобщо ще я бъде или сръбскоезичната й православна част ще се влее в Сърбия. В Белград са и 2-та черногорски политици, които се опитаха да вземат властта на четвъртвековния демократичен авторитарен ръководител на югорепубликата Черна гора Джуканович, който успя да си осигури още години власт добутвайки държавата-джудже до НАТО. Друга обсъждана тема ще бъде може ли да има сделка с Косово за размяна на територии, след като непризнатата не само от Русия и Сърбия, но и от 5 в ЕС, начело с Испания квазидържава махна границата си с Албания и неколкократно провокира погранично напрежение с Блеград. Македонската тема също неминуемо ще везе в дискусиите, предвид прекръстването на югорепубликата, което мина в Скопие, но не е ясно дали ще мине и в Атина. Напомняме, че преди седмици премиерът Ципрас беше на килимчето в Кремъл. Въпросът е дали Северна Македония изобщо ще я бъде и ако я бъде, ще се добута ли и тя до НАТО, както коментира и Гардиън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв