Свързани новини

17.01.2019 16:31

ГЕРБ: Да се огласяват данни в изборния ден

Видян 1063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестима депутати от ГЕРБ, сред които Диана Саватева, бургаски кореспондент на 24 часа, смятат, че е дошъл моментът да отпадне забраната за обявяване на предварителните социологически резултати в деня на изборите. От ГЕРБ защитиха предложението си и посочиха, че сега забраната се нарушава. По тази логика убийствата също следва да се узаконят. „Резултати от социологически проучвания и допитвания се оповестяват и в деня за размисъл, и в изборния ден, макар и с алегорични изрази, с по-засукани фрази”, аргументира се Саватева, по чиято инициатива е внесено предложението.


Против отпадането на забраната за оповестяване на данни от социологически проучвания в деня на изборите преди приключване на гласуването се обявиха депутати от ДПС, БСП и НФСБ.


Депутатът от БСП и юрист Филип Попов, заяви, че  подобни промени ще оказват влияние на изборния резултат чрез купените медии и соц. агенции на властта като 24 часа. „Затова подобна практика беше забранена в настоящия изборен кодекс. Заобикалянето на закона не е причина или повод да бъде отменена нормата”, категоричен е той.


Окончателните промени в Изборния кодекс предстои да бъдат гласувани първо в правната комисия в НС, и после и в пленарната зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци